Allianz leto začel z rastjo čistega dobička

Allianz je v prvem četrtletju ustvaril 1,9 milijarde evrov čistega dobička, kar je 6,8 odstotka več kot v enakem obdobju lani.
Fotografija: Allianz je samo zaradi viharja Fridrike izplačal za 220 milijonov evrov škod. FOTO: Charles Platiau/Reuters
Odpri galerijo
Allianz je samo zaradi viharja Fridrike izplačal za 220 milijonov evrov škod. FOTO: Charles Platiau/Reuters

München – K rasti dobička nemškega zavarovalniškega velikana so pripomogli predvsem nižji davčni odhodki in stroški prestrukturiranja ter povečanje prihodkov od finančnih naložb.

Dobiček iz poslovanja je upadel za šest odstotkov na 2,8 milijarde evrov. Prihodki so narasli za vsega 0,7 odstotka na 36,5 milijarde evrov.

Številne vremenske nevšečnosti še naprej povečujejo izplačane škode na področju premoženjskega in škodnega zavarovanja. V Allianzu so ob tem izpostavili za 220 milijonov evrov škod, ki jih je prinesel januarski vihar Friderike.

Operativni dobiček na področju premoženjskega in škodnega zavarovanja je ob 1,1-odstotni rasti premij kljub temu narasel za 1,2 odstotka, s 7,4-odstotnim upadom dobička iz poslovanja pa je razočarala enota za življenjska in zdravstvena zavarovanja.

Za celotno leto prvi mož Allianza Oliver Baete na podlagi podatkov iz prvega trimesečja vztraja pri napovedanem dobičku iz poslovanja med 10,6 in 11,6 milijarde evrov.

Komentarji: