Avgusta izdanih četrtina več gradbenih dovoljenj kot julija

V avgustu je bilo izdanih 26 odstotkov več gradbenih dovoljenj za stavbe in v njih načrtovanih za 55 odstotkov več stanovanj kot v prejšnjem mesecu.
Fotografija: Z gradbenimi dovoljenji za stavbe, izdanimi v avgustu, je predvidena gradnja 379 stanovanj, kar je 55 odstotkov več, kot jih je bilo načrtovanih z gradbenimi dovoljenji, izdanimi v juliju. FOTO: Roman Šipić/Delo
Odpri galerijo
Z gradbenimi dovoljenji za stavbe, izdanimi v avgustu, je predvidena gradnja 379 stanovanj, kar je 55 odstotkov več, kot jih je bilo načrtovanih z gradbenimi dovoljenji, izdanimi v juliju. FOTO: Roman Šipić/Delo

V avgustu je bilo izdanih 26 odstotkov več gradbenih dovoljenj za stavbe in v njih načrtovanih za 55 odstotkov več stanovanj kot v prejšnjem mesecu.

Za stanovanjske stavbe je bilo izdanih za petino več, za nestanovanjske pa 30 odstotkov več gradbenih dovoljenj. Celotna površina načrtovanih stavb bo merila malo več kot 169.000 kvadratnih metrov, kar je za 27 odstotkov več od površine stavb, predvidene z gradbenimi dovoljenji, izdanimi v juliju. Površina načrtovanih stanovanjskih stavb je večja za 43 odstotkov, površina nestanovanjskih stavb pa za 12 odstotkov, je sporočil državni statistični urad.

image_alt
Cena kvadrata stanovanja v Ljubljani presegla mejo 3000 evrov


Z gradbenimi dovoljenji za stavbe, izdanimi v avgustu, je predvidena gradnja 379 stanovanj, kar je 55 odstotkov več, kot jih je bilo načrtovanih z gradbenimi dovoljenji, izdanimi v juliju.
 
V enostanovanjskih stavbah je načrtovanih 209 stanovanj, kar je 11 odstotkov več kot v prejšnjem mesecu, v večstanovanjskih stavbah pa 133 stanovanj, kar je 133 odstotkov več kot v prejšnjem mesecu.

Preberite še:

Komentarji: