Dokapitalizacija Save za prevzem Hotelov Bernardin

Kad tokrat predlaga 4,7 milijona evrov svežega kapitala.
Fotografija: Hotel Bernardin FOTO: Mavric Pivk/delo/
Odpri galerijo
Hotel Bernardin FOTO: Mavric Pivk/delo/

Kapitalska družba (Kad) zahteva dopolnitev dnevnega reda skupščine Save, ki bo 22. junija, z odločanjem o predlogu za dokapitalizacijo družbe za 4,7 milijona evrov. S tem bi Sava pridobila sredstva, ki jih potrebuje za aktivnosti, povezane s pridobitvijo delnic družbe Hoteli Bernardin. 

Kad predlaga, da se osnovni kapital s sedanjih 21,7 milijona evrov poveča še za 4,7 milijona evrov. Izdali bi nove delnice z emisijskim zneskom en evro na delnico, ki bi jih v prvem krogu ponudili obstoječim delničarjem, v morebitnem drugem pa tistim, ki so sodelovali že v prvi. Vodstvo Save je že aprila za prevzem Bernardina predlagalo dokapitalizacijo višini 12,5 milijona evrov predlagalo za skupščino, a delničarji tega niso podprli, zlasti zaradi nasprotovanja Slovenskega državnega holdinga. Sava, DUTB in Gorenjska banka so že pristale na prevzem 66-odstotkov delnic Hotelov Bernardin iz stečaja NFD Holdinga.

Poročali smo že, da je ena od možnosti, da bi Bernardin prevzela Sava in nato lastništvo prenesla na Savo Turizem, za kar se zavzema SDH.

Komentarji: