Dkom: 2TDK je kršil zakon o javnem naročanju

Dva meseca mrtvega teka pri drugem tiru, ker je 2TDK po mnenju Dkom neupravičeno skrival podatke.
Fotografija: 2TDK, ki ga vodi Dušan Zorko, je neupravičeno skrival podatke, je odločila Državna revizijska komisija. Foto Uroš Hočevar
Odpri galerijo
2TDK, ki ga vodi Dušan Zorko, je neupravičeno skrival podatke, je odločila Državna revizijska komisija. Foto Uroš Hočevar

Ljubljana – Po skoraj dveh mesecih od vložitve pritožb na prvo fazo razpisa za iskanje graditelja drugega tira med Koprom in Divačo je državna revizijska komisija odločila, da je 2TDK kršil zakon o javnem naročanju, s tem ko ni omogočil vpogleda Kolektorju CPG v javne podatke. Pritožnik Kolektor CPG bo zdaj po vpogledu lahko dopolnil zahtevek za revizijo. O tem bo nato odločala državna revizijska komisija.

Naročnik 2TDK, ki ga vodi Dušan Zorko, je v prvi fazi javnega razpisa sprejel odločitev, katerim ponudnikom prizna sposobnost in jih bo v nadaljevanju javnega naročila povabil k oddaji ponudbe. Zahtevo za revizijo so vložila tri slovenska podjetja (Kolektor CPG in Gorenjska gradbena družba s CGP Novo mesto), ki jim je 2TDK priznal sposobnost, ter avstrijsko podjetje Swietelsky, ki ga je 2TDK izločil.

»Vlagatelj Kolektor CPG, ki mu je naročnik priznal sposobnost, v zahtevku za revizijo naročniku očita kršitve pri vpogledu v prijave ostalih kandidatov. Vlagatelj tudi zatrjuje, da naročnik ostalim kandidatom ne bi smel priznati sposobnosti, posledično pa ti kandidati ne bi smeli biti povabljeni k sodelovanju v drugi fazi oziroma o oddaji ponudbe,« so sporočili iz Državne revizijske komisije (Dkom) in dodali, da so najprej presojali očitke Kolektorja CPG, da mu naročnik ni omogočil vpogleda v dokumentacijo skladno z določbami zakona o javnem naročanju. 2TDK mu neupravičeno ni omogočil vpogleda v del dokumentacije, je ugotovil Dkom, zato je 2TDK naložila odpravo kršitve, tako da Kolektorju CPG omogoči vpogled v imena in priimke zastopnikov pravnih oseb, v dokazila o nekaznovanosti v prijavi kandidata ob upoštevanju varovanja osebnih podatkov in vpogled v podatke o referenčnih poslih, izvedenih v tujini. Kolektor CPG bo lahko v petih delovnih dneh od vpogleda v podatke spremenil zahtevek za revizijo z novimi kršitvami, dejstvi in dokazi.
 

Komentarji: