Ergo namerava podružnico v Sloveniji zapreti jeseni 2020

Zaprli so tri področne enote, ostaja še območna enota v Celju.
Fotografija: Zavarovalnica Ergo namerava svojo podružnico v Sloveniji, ki jo vodi Andrej Kocič, zapreti jeseni prihodnje leto. FOTO: Matej Družnik/Delo
Odpri galerijo
Zavarovalnica Ergo namerava svojo podružnico v Sloveniji, ki jo vodi Andrej Kocič, zapreti jeseni prihodnje leto. FOTO: Matej Družnik/Delo

Zavarovalnica Ergo namerava svojo podružnico v Sloveniji zapreti jeseni prihodnje leto, so nam sporočili iz zavarovalnice.

Ta je avgusta zaprla območne enote v Ljubljani, Novem mestu in Kopru, trenutno pa ostaja še območna enota v Celju. Ergo se umika iz Slovenije, svojim strankam pa ob zapadlosti ali podaljšanju produktov ponuja zavarovalne produkte zavarovalnice Allianz.

Število strank se glede na odpovedi premoženjskih zavarovanj, ki smo jih posredovali mi, postopoma zmanjšuje, pravijo v Ergu.

Tako Ergo kot Allianz sta nemški zavarovalniški skupini. Ergo se umika z več srednjeevropskih in jugovzhodnih evropskih trgov. Na Hrvaškem je zavarovalnici Ergo osiguranje in Ergo životno osiguranje kupila Zavarovalnica Sava.

V letu 2016 je Ergo International najavila, da se bo v prihodnjih letih osredotočala predvsem na izbrane trge, ki izkazujejo visok potencial za rast oziroma na katerih se družbe Ergo uvrščajo med vodilne na posameznih trgih, hkrati pa bo skupina kot del strategije stalno preverjala, iz katerih držav je umik smiseln, oziroma preverjala trge z visokim potencialom za rast.

Komentarji: