Hotel Koper je kupil Aleš Piščanc

Koprski podjetnik je po večletnih težavah s prejšnjim vodstvom koprske občine postal novi lastnik osrednjega koprskega hotela.
Fotografija: Hotel Koper ima novega lastnika. Foto Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Hotel Koper ima novega lastnika. Foto Leon Vidic/Delo

»Potem, ko sta koprska občina pod novim vodstvom in DZS dosegli poravnavo na sodišču, so nas kontaktirali, če je naša ponudba še aktualna,« pojasnjuje koprski podjetnik in novi lastnik Hotela Koper Aleš Piščanc. Osrednji koprski hotel je bil že dolgo njegova želja, a se je v mandatu župana Borisa Popoviča zapletlo z nakupom, saj je občina uveljavljala predkupno pravico in nasprotovala, da bi DZS (oziroma njihovo podjetje Terme Čatež) hotel prodal Piščancu.

Kupnina je znašala 3,2 milijona evrov, kar je nekoliko več kot je bil prvotni dogovor z Bojanom Petanom iz DZS, a Piščanc pove, da so zaradi razmer na trgu dosegli boljše pogoje financiranja. »Gre za dolgoročen projekt, ki bo zahteval zelo veliko dela,« o tem, da gre za perspektivno poslovno priložnost meni sogovornik.

Piščanc skupaj z ženo Marjo Černe upravlja tudi hotelsko restavracijo, ki ima  pod njunim vodstvom  eno izmed prepoznavnejših koprskih gostinskih ponudb. Poleg tega pa je podjetnik pred letom dni kupil tudi penzion Majda v Ospu, v prenovo katerega je (z nakupom vred) vložil milijon evrov. Skupaj s partnerjem pa vodi tudi prodajalni sladoleda v Kopru in Ljubljani, z imenom Vigo.

Po novem se bo težišče poslovanja Piščančevih podjetij premaknilo na Hotel Koper s 65 sobami, ki ga bo do prihodnje sezone notranje temeljito prenovil. »Hotel bo imel štirizvezdično ponudbo, spremenili pa bomo tudi njegovo ime in celotno podobo, ki ima negativen prizvok,« napove. S penzionom Majda namerava poiskati sinergijske učinke, medtem ko se s sladoledom, kot je bilo razumeti, ne bo več aktivno ukvarjal.« Naložbo v prenovo hotela bo izvedel izključno s pomočjo financiranja s strani bank, kar pa se poslovnega upravljanja tiče, ne izključuje morebitnih prihodnjih povezav s katero od hotelskih verig.

Komentarji: