Luka Koper do novega posla s proizvajalcem mercedesov

Luka Koper je že četrtič objavila javni razpis za gradnjo garažne hiše, ki jo pričakujejo avtomobilski proizvajalci.
Fotografija: V prihodnjih letih bodo v Luki Koper povečali zmogljivosti za pretovor avtomobilov, v kar bodo vložili 40 milijonov evrov. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Odpri galerijo
V prihodnjih letih bodo v Luki Koper povečali zmogljivosti za pretovor avtomobilov, v kar bodo vložili 40 milijonov evrov. FOTO: Uroš Hočevar/Delo

Luka Koper je bila ponovno uspešna na mednarodnem razpisu nemške korporacije Daimler, ki bo prek slovenskega pristanišča še naprej izvažala svoje avtomobile na Daljni vzhod. Luka Koper pa je pred kratkim še četrtič objavila javni razpis za gradnjo garažne hiše, ki jo pričakujejo avtomobilski proizvajalci.
 
»Daimler je sodelovanje z Luko Koper podaljšal na podlagi dosedanjega zadovoljstva s storitvami in specifičnimi izkušnjami pri pretovoru in skladiščenju tako občutljivega blaga, kot so avtomobili. V prihodnje bomo sodelovanje nadgradili tudi z dodatnimi storitvami, ki jih bomo izvajali med postankom vozil v pristanišču,« so sporočili iz Luke Koper.
 
Tam so lani pretovorili 754.000 vozil, kar koprsko pristanišče uvršča med največje avtomobilske terminale v Sredozemlju in Evropi. V prihodnjih letih bodo povečali zmogljivosti za pretovor avtomobilov, v kar bodo vložili 40 milijonov evrov.
 
Tako so znova, potem ko so se trije razpisi končali neuspešno, objavili javno naročilo za izvor izvajalca gradnje garažne hiše s 6000 parkirnimi mesti.
 
Dodatne zmogljivosti bodo zagotovili še z novim privezom za avtomobilske ladje v tretjem bazenu in industrijskimi tiri na območju tretjega bazena. Pred dnevi so podpisali pogodbo z družbo Adriaing, ki bo gradila privez v tretjem bazenu, vrednost naložbe je 6,4 milijona evrov. V kratkem pa se pričakuje tudi začetek gradbenih del za gradnjo skupine tirov v zaledju tretjega bazena, so še sporočili.
 

Preberite še:

Komentarji: