Mirko Tuš po poškodbi v pokoj

Vodenje Skupine Tuš prevzema Andraž Tuš.
Fotografija: Neuradno naj bi se Mirko Tuš poškodoval s kolesom. Sicer je bil navdušen kolesar. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Neuradno naj bi se Mirko Tuš poškodoval s kolesom. Sicer je bil navdušen kolesar. FOTO: Leon Vidic/Delo

Kot so sporočili iz Skupine Tuš, ustanovitelj Mirko Tuš svoje mesto predaja sinu Andražu. Zapisali so še, da se bo Tuš v pokoju »popolnoma posvetil dolgotrajnemu okrevanju po težki poškodbi hrbtenice, ki jo je utrpel v hudi nesreči«.
Posle prevzema Tušev sin Andraž. FOTO: Špela Kuralt/Delo
Posle prevzema Tušev sin Andraž. FOTO: Špela Kuralt/Delo
 
Andraž Tuš, ki prevzema očetove posle, je bil del podjetja že več let. Bil je direktor marketinga, vzpostavil trajnostno strategijo družbe, njegovo področje je tudi skrb za tehnološki razvoj podjetja. Kot so še zapisali v podjetju, bo Andraž Tuš uresničeval dolgoročno zastavljeno strategijo poslovanja Skupine, ki je osredotočena na trgovino.
 
Mirko in Tanja Tuš sta prvo trgovino odprla pred 30 leti, danes pa je Skupina Tuš največje zasebno podjetje v državi z več kot 3100 zaposlenimi in povezuje več kot 100.000 delovnih mest. Imajo sto marketov in supermarketov, verigo drogerij z 42 poslovalnicami, šestimi poslovalnicami Cash&Carry, največjo spletno trgovino za poslovne uporabnike in štiri Planete Tuš, kjer imajo na mesec več kot tri milijone nakupov, so še sporočili iz Skupine.

Več iz te teme:

Komentarji: