Ne pozabite na uveljavitev posebne olajšave za vzdrževane družinske člane

Finančna uprava opozarja, da se približuje rok za oddajo vloge. Hitrejši način je oddaja elektronske vloge prek eDavkov.
Fotografija: Na mobilni aplikaciji eDavki in na spletnem portalu eDavki je na voljo predizpolnjena vloga, kar omogoča hitro oddajo vloge in zmanjšuje možnost napak. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Na mobilni aplikaciji eDavki in na spletnem portalu eDavki je na voljo predizpolnjena vloga, kar omogoča hitro oddajo vloge in zmanjšuje možnost napak. FOTO: Leon Vidic/Delo

Rok za oddajo vloge za uveljavljanje posebne olajšave za vzdrževane družinske člane pri informativnem izračunu dohodnine je 6. februar, za elektronsko oddajo vloge prek eDavkov pa je rok do 20. februarja, saj bo elektronski portal ostal odprt v času vnosa podatkov iz papirnatih vlog, sporočajo iz Finančne uprave.

Zavezanci za dohodnino, ki med letom pri izračunu akontacije dohodnine od dohodka iz delovnega razmerja, pokojnine ali drugega dohodka niso uveljavljali posebne olajšave za vzdrževane družinske člane, in zavezanci, ki so olajšavo med letom uveljavljali, pa želijo te podatke spremeniti, lahko vložijo vlogo za uveljavljanje posebne olajšave za vzdrževane družinske člane pri informativnem izračunu dohodnine.

Vlogo lahko zavezanci oddajo osebno ali po pošti pri pristojnem finančnem uradu, prek mobilne aplikacije eDavki ali elektronsko prek storitev elektronskega poslovanja FURS eDavki. Na mobilni aplikaciji eDavki in na spletnem portalu eDavki je na voljo predizpolnjena vloga, kar omogoča hitro oddajo vloge in zmanjšuje možnost napak.

Preberite še:

Komentarji: