NLB z 158,3 milijona evrov čistega dobička

Balkanski del NLB dobičkonosen
Fotografija: Nova Ljubljanska banka NLB 23.10.2018 Ljubljana slovenija [Nova Ljubljanska banka, NLB,Ljubljana,Slovenija] Foto Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Nova Ljubljanska banka NLB 23.10.2018 Ljubljana slovenija [Nova Ljubljanska banka, NLB,Ljubljana,Slovenija] Foto Jože Suhadolnik

NLB Skupina je v prvih devetih mesecih ustvarila čisti dobiček v višini 158,3 milijona evrov. Tudi vse hčerinske banke na trgih jugovzhodne Evrope (JVE) so ustvarile dobičke in k rezultatu NLB Skupine pred davki prispevale 42 odstotkov (76,2 milijona evrov), so sporočili iz NLB.
 

Slabih kreditov vse manj


»Nadaljnje izboljšanje kakovosti kreditnega portfelja se je odrazilo tudi v dodatnem zmanjšanju obsega slabih posojil (nižja za 138 milijonov evrov v primerjavi z decembrom 2017). Delež slabih posojil se je tako zmanjšal na 7,6 odstotka, medtem ko je na podlagi EBA smernic mednarodno bolj primerljiv delež nedonosnih izpostavljenosti (količnik NPE) padel na 5,3 odstoka,« so sporočili iz NLB.

Nadzorni svet se je danes seznanil tudi z odstopno izjavo članic Simone Kozjek in Vide Šeme Hočevar. Članici sta podali odstopno izjavo s trimesečnim odpovednim rokom skladno s statutom, ki sledi zavezam na področju korporativnega upravljanja, ki jih je Republika Slovenija v letu 2018 podala Evropski komisiji. Nadzorni svet bo tudi po izteku odpovednega roka članic svoje delo nadaljeval s polnimi pooblastili.

Z delnico NLB se danes trguje po 56,70 evra, kar je 0,53 odstotka manj, kot včeraj.
 

Preberite še:

Komentarji: