Nova izvršna direktorja DUTB sta Andraž Grum in Bojan Gantar

Funkciji bosta predvidoma nastopila konec meseca, takrat bo upravni odbor pod vodstvom Tomaža Beska določil tudi njuni področji vodenja. 
Fotografija: Bojan Gantar se bo iz Alpine preselil v vodstvo DUTB. Foto: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Bojan Gantar se bo iz Alpine preselil v vodstvo DUTB. Foto: Leon Vidic/Delo

Ljubljana – Neizvršni direktorji Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB) so imenovali še dva izvršna direktorja. To sta dr. Andraž Grum in Bojan Gantar, ki bosta v prihodnje vodila družbo skupaj z glavnim izvršnim direktorjem Matejem Pircem.
 
Andraž Grum in Bojan Gantar sta bila izbrana iz kvote kandidatov, prijavljenih na razpis za glavnega izvršnega direktorja DUTB, ki jih je kadrovska komisija v izbor predlagala neizvršnim direktorjem. Andraž Grum je doktor ekonomije z znanji in izkušnjami v bančništvu (Abanka, DBS), predvsem s področij finančnih analiz, vrednotenja, upravljanja problematičnih naložb, investicijskega upravljanja, korporativnega upravljanja in upravljanja tveganj. Pred sanacijo je bank je bil tudi nadzornik Abanke, kjer je zastopal male delničarje, ima pa tudi Inštitut za finance, ki se ukvarja s poslovnim svetovanjem.

Bojan Gantar je diplomirani inženir strojništva z znanji in izkušnjami iz gospodarstva še posebej iz vodenja zahtevnih projektov poslovnega ter finančnega prestrukturiranja, korporativnega upravljanja in optimizacije poslovnih procesov. Od leta 2005 je vodil Hidrio Perles, nato se je od maja 2014 kot član uprave ukvarjal s prestrukturiranjem Trima, od aprila 2016 pa vodi Alpino, ki je prav tako v postopku finančnega in poslovnega prestrukturiranja.

Upravni odbor »slabe« banke, ki ga vodi Tomaž Besek, je imenoval še dva manjkajoča izvršna direktorja. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Upravni odbor »slabe« banke, ki ga vodi Tomaž Besek, je imenoval še dva manjkajoča izvršna direktorja. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

 
»V upravnem odboru smo zadovoljni s končno sestavo izvršnega vodstva DUTB. Naš namen je bil sestaviti strokovno, izkušeno, usposobljeno, verodostojno, predvsem pa homogeno ter komplementarno vodstveno ekipo, ki bo tvorno sodelovala tako z neizvršnimi direktorji kot z zaposlenimi, hkrati pa se bo znala spopadati s prihajajočimi izzivi. Verjamemo, da je podlaga za uspešno delovanje DUTB v prihodnje na ta način zagotovljena,« je ob kadrovski popolnitvi vodstva »slabe« banke povedal  predsednik njenega upravnega odbora Tomaž Besek.
 
Grum in Gantar bosta funkciji izvršnih direktorjev nastopila predvidoma konec tega meseca. Takrat bo upravni odbor določil tudi področja vodenja vsakega od izvršnih direktorjev. Prve naloge izvršne ekipe bodo stabilizacija družbe z izboljšanjem upravljanja, izvedba mehke reorganizacije, optimizacija notranjih postopkov in zagotovitve kakovostnega delovnega okolja za zaposlene, vse z namenom maksimiranja iztržka iz prodaje premoženja ob transparentnem poslovanju družbe, so sporočili iz DUTB.

Komentarji: