Nova napoved stavke v Štore Steelu

Čeprav je Skei dosegel povišico, hočejo jeklarji trikrat višjo
Fotografija: Gvido Novak, predsednik Konfederacije slovenskih sindikatov
FOTO: Brane Piano
Odpri galerijo
Gvido Novak, predsednik Konfederacije slovenskih sindikatov FOTO: Brane Piano

Štore – S Konfederacije slovenskih sindikatov (KSS), ki podpira stavkovni odbor 100 izmed 150 jeklarjev v obratu jeklarne podjetja Štore Steel, so sporočili, da na pogajanjih z vodstvom podjetja niso dosegli dogovora o povišanju plač za jeklarje, zato so za 10. avgust napovedali celodnevno stavko.
 
»Dogovora nismo dosegli predvsem zato, ker sta se glavni direktor Jani Jurkošek in tehnični direktor Boris Kumer očitno pogajala brez pooblastil za pogajanja, dosežen dogovor z njima pa na naslednjih pogajanjih več ni veljal,« je sporočil predsednik KSS Gvido Novak. Novak je dodal, da bodo jeklarji, če bo treba, po celodnevni stavki to nadaljevali do izpolnitve stavkovnih zahtev, saj delavci v upravi in v drugih obratih zaslužijo enako ali več, njihovo delo glede pogojev dela pa je lažje od dela jeklarjev.
 
Stavkovni odbor jeklarjev tako ne odstopa od zahteve po 23-odstotnem povišanju plač, za katero so sicer junija napovedano opozorilno stavko že preložili.
 
Večji sindikat Skei v podjetju je sicer manjše povišanje plač izpogajal že lani, s 1. junijem pa dosegel še sedemodstotno povišanje plač za vse delavce, jeklarjem tudi višji dodatek za pogoje dela, vsem zaposlenim pa nagrado iz dobička družbe po zaključku poslovnega leta.

Komentarji: