Plačevanje odslej s telefonom ali kartico

Spletni platformi mBills se pridružuje še debetna kartica, imetniki aplikacije lahko po novem plačujejo na 44 milijonov prodajnih mest po vsem svetu.
Fotografija: Mobilni aplikaciji se pridružuje še debenta kartica. FOTO: Mavric Pivk/delo
Odpri galerijo
Mobilni aplikaciji se pridružuje še debenta kartica. FOTO: Mavric Pivk/delo

Podjetje mBills, ki že tri leta nudi aplikacijo za plačevanje z mobilnim telefonom, je v sodelovanju z Mastercardom lansiralo še debetno kartico. S tem širijo možnosti uporabe mobilne denarnice na 44 milijonov prodajnih mest po vsem svetu in na spletu.
 

Začasno tudi brez provizij za plačilo položnic


Po skoraj letu dni, odkar je v solastništvo podjetja vstopil Petrol, s čemer je bilo mogoče mobilno denarnico polniti tudi na bencinskih servisih ter z aplikacijo tudi plačevati blago in storitve, tako platforma mBills dobiva nove razsežnosti. Uporabnik, ki aplikacijo naloži na svojo mobilno napravo in se registrira, lahko denar vanjo nalaga iz svojega bančnega računa ali pa na Petrolu brezplačno, nato pa lahko plačuje z aplikacijo ali pa debetno kartico.

Kot je zagotovil direktor podjetja Primož Zupan, bo tako ostalo najmanj leto dni, brez nadomestila pa uporabniki lahko po novem tudi plačujejo položnice, nakazujejo denar drugim osebam prek telefonske številke (če tudi ti uporabljajo aplikacijo) in uporabljajo debetno kartico mBills Mastercard na prodajnih mestih. Za dvige gotovine s kartico, ki jo uporabniki platforme lahko naročijo in ji kasneje določajo parametre kot so pin-koda in limiti kar v aplikaciji, pa obračunajo provizijo v višini 50 centov v EU ter najmanj dva evra zunaj EU in na pos terminalih. Če provizijo za dvig obračuna tudi banka, lastnica bankomata, se strošek poveča.
 

Za Petrol strateški projekt


»Naše predstave so mobilne denarnice do zdaj umeščale kot konkurenčne rešitve gotovini, bančnim karticam ter elektronskim in mobilnim bankam. To pa je primer povezave na prvi pogled konkurenčnih rešitev v novo storitev za uporabnike. S tem se približujemo potrošnikom, ki želijo plačevanje čim bolj poenostaviti, hkrati pa ohraniti nadzor na svojimi financami,« je Primož Zupan pojasnil izdajo debetne kartice. Kartica deluje kot predplačniška, torej z njo lahko porabimo samo toliko, kot je na njej denarja. Kot je opozoril, v Sloveniji še vedno tri četrtine transakcij opravimo z gotovino.

Igor Stebernak, član uprave Petrola je kartico označil kot nadgradnjo mobilne aplikacije mBills, saj zdaj z njo lahko plačujejo tudi na prodajnih mestih, kjer plačila niso možna s telefonom. Za Petrol so finančne storitve eden od strateških projektov, njihov razvoj ocenjujejo kot izjemno pomemben za prihodnost, tudi v povezavi pametnimi mesti. Hkrati je Stebernak zatrdil, da se Petrol zdaj ne zanima za nakup nobene banke.

Komentarji: