Po telefonu lahko spremljate, ali vam delodajalec plačuje prispevke

Fursova aplikacija eDavki ima 30 uporabnih funkcij.
Fotografija: Z mobilno apliakcijo lahko nadzorujete delodajalca. Foto Pixabay
Odpri galerijo
Z mobilno apliakcijo lahko nadzorujete delodajalca. Foto Pixabay

Pred leti nekateri delodajalci niso plačevali prispevkov ali pa so jih zgolj obračunali, ne pa plačali. To ste lahko preverili z izpiskom ali v eDavkih, zdaj pa je storitev na voljo prek mobilne aplikacije. »Če si bodo na svoje mobilne telefone naložili brezplačno aplikacijo eDavki in jim delodajalec v preteklem mesecu ni obračunal in/ali plačal prispevkov za socialno varnost, bodo o tem na svoj telefon dobili obvestilo. Obvestilo bodo prejeli tudi, če bo aplikacija zaprta. Nikakršna aktivnost z njihove strani ne bo potrebna, saj jih bomo obveščali samoiniciativno. Na ta način bodo lahko brez skrbi, ali imajo plačane prispevke za socialno varnost,« so sporočili iz Fursa. Aplikacijo si je naložilo 12.000 uporabnikov.

Preberite tudi: Vračilo dohodnine 13 dni prej, če boste olajšavo za vzdrževane družinske člane uveljavljali prek eDavkov


Pri tem se pristojnost Fursa glede postopanja v primeru neobračunanih in/ali neplačanih prispevkov za socialno varnost ni spremenila. Furs bo glede tega še vedno ravnal v skladu s svojimi pristojnostmi. V primeru nepredložitve obračuna delodajalca takoj pozove k predložitvi obračuna, v primeru neplačila pa začne postopek davčne izvršbe.

Kot smo poročali, lahko prek eDavkov ali aplikacije vložite zahtevo za vzdrževanega družinskega člana, denar boste dobili prej.
 

Komentarji: