Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Predstavitvena informacija

Privoščite svojim prihrankom zagotovljeno obrestno mero

EU je bila prva na svetu, ki je vzpostavila evropski standard za zelene obveznice. Zdaj lahko tudi vi vlagate v zeleni prehod in si zagotovite finančne donose.
FOTO: Shutterstock 
FOTO: Shutterstock 
27. 5. 2024 | 10:46
28. 5. 2024 | 11:10
4:07

Zeleni prehod ni le strošek, je tudi priložnost za finančne donose. Dve zeleni obveznici z zagotovljenimi donosi in ugodno obrestno mero ter varnostjo sta vaši vstopnici v zeleni prehod. Predvsem pa boste z vlaganjem v zelene obveznice podjetja PV-Invest tudi zanesljivo oplemenitili svoje prihranke.

Podjetje Moja elektrarna, ki je del skupine PV-Invest, se lahko pohvali z največjo mrežo sončnih elektrarn v Sloveniji. Njihovih 30 sončnih elektrarn ima kar 13 megavatov skupne moči, elektrarne letno proizvedejo 14.280 megavatnih ur elektrike in s tem zmanjšajo izpuste ogljikovega dioksida za kar 9563 ton. Podjetje pa že načrtuje tudi gradnjo največje prostostoječe sončne elektrarne v Sloveniji.

FOTO: Moja Elektrarna
FOTO: Moja Elektrarna

Vlagatelji so zeleno obveznico že prepoznali kot odlično naložbeno priložnost

Če potrebujete dodatno zagotovilo varnosti svoje naložbe, je treba omeniti, da je slovenska mreža elektrarn del večje evropske mreže, saj je skupina PV-Invest med vodilnimi s področja fotovoltaike v Evropi. S postavljenimi 99 elektrarnami s 63 megavati skupne moči, ki letno proizvedejo 82.000 megavatnih ur elektrike in s tem izpuste ogljikovega dioksida zmanjšajo za 38.000 ton, je v desetih državah.

Evropska unija je odločno zakorakala v smeri zelenega prehoda in je kot prva celina na svetu jeseni vzpostavila evropski standard za zelene obveznice. Cilj standarda je podjetjem preprečiti, da bi se predstavljala do okolja prijaznejša, kot v resnici so. So pa vlagatelji zeleno obveznico že pred tem prepoznali kot odlično naložbeno priložnost in to možnost imate zdaj tudi v Sloveniji. Da je to prava izbira, potrjuje kar 50-odstotna povprečna rast svetovnega in evropskega trga zelenih obveznic med letoma 2015 in 2020.

To je oglasno sporočilo. Pred sprejetjem odločitve podrobno proučite prospekt in druge informacije, dostopne na https://mojaelektrarna.com/zeleni-obveznici-2023/.


Naročnik oglasne vsebine je Moja elektrarna

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine