Sava Re bi delničarjem izplačala dividende

Sava Re bo na Agencijo za zavarovalni nadzor naslovila obvestilo, s katerim bo utemeljila namero za izplačilo dividende za lansko leto.
Fotografija: Če AZN ne bo imela zadržkov glede izplačila dividende, bo uprava Save Re ob soglasju nadzornega sveta sklicala skupščino za izplačilo dividende, pri čemer bi izplačilo dividende predvidoma izvedli še v letošnjem letu. FOTO: Tomi Lombar/delo
Odpri galerijo
Če AZN ne bo imela zadržkov glede izplačila dividende, bo uprava Save Re ob soglasju nadzornega sveta sklicala skupščino za izplačilo dividende, pri čemer bi izplačilo dividende predvidoma izvedli še v letošnjem letu. FOTO: Tomi Lombar/delo

Cena delnic Save Re je na Ljubljanski borzi poskočila za več kot štiri odstotke in dosegla najvišjo vrednost od razglasitve epidemije, potem ko so iz družbe sporočili, da bodo skušali od Agenzijce za zavarovalni nadzor (AZN) dobiti soglasje za izplačilo dividende še v letošnjem letu.

AZN je prejšnji teden še podaljšala priporočilo o zadržanju dividend, in sicer do objave revidiranih letnih poročil za letošnje leto.

Sava Re je preko spletnih strani Ljubljanske borze obvestila, da bo v zvezi s priporočilom AZN glede zadržanja izplačila dividend, skladno z možnostjo, predvideno v priporočilu, in v skladu z zahtevami, navedenimi v priporočilu, na agencijo naslovila obvestilo, s katerim bo utemeljila namero za izplačilo dividende.

Preberite še
Sava Re z Vito do izdatne rasti

Agencija bo nato obvestilo preučila v skladu z zakonom in sprejela ustrezne ukrepe. Če agencija ne bo imela zadržkov, bo uprava ob soglasju nadzornega sveta sklicala skupščino, pri čemer bi izplačilo dividende predvidoma izvedli še v letošnjem letu.

Komentarji: