Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Skupina Intesa Sanpaolo z rekordnim dobičkom

V prvem četrtletju je skupina s sedežem v Torinu ustvarila skoraj 1,5 milijarde evrov čistega dobička, pozitivno tudi njihova banka v Sloveniji.
Sedež skupine Intesa Sanpaoolo v Torinu. FOTO: Stefano Rellandini/Reuters
Sedež skupine Intesa Sanpaoolo v Torinu. FOTO: Stefano Rellandini/Reuters
M. J.
12. 5. 2021 | 14:34
12. 5. 2021 | 14:43
1:24
Banka Intesa Sanpaolo v Sloveniji je v prvem četrtletju letos ustvarila 15,7 milijona evrov poslovnih in finančnih prihodkov ter 5,1 milijona dobička pred davki oziroma štiri milijone evrov čistega dobička. Bilančna vsota se je v prvih treh mesecih povečala za 12 odstotkov in znaša dobre 3,1 milijarde evrov, so sporočili iz banke. 

Celotna skupina Intesa Sanpaolo, ki ima skoraj 100.000 zaposlenih in sedež v Torinu, je sicer v prvem četrtletju v primerjavi z istim obdobjem lani povečala čisti dobiček za skoraj tretjino na 1,5 milijarde evrov in tako zabeležila najboljše četrtletje po letu 2008. S tem je na dobri poti, da doseže letošnji cilj, in sicer več kot 3,5 milijarde evrov dobička na letni ravni. S prevzemom banke UBI Banca, ki se je zaključil 12. aprila letos, je sicer Intesa Sanpaolo postala tretja največja banka v območju z evrom po tržni kapitalizaciji.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine