Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Umrl ustanovitelj danske verige pohištvenih prodajaln JYSK

Podjetnik, eden najbogatejših Dancev, je prvi JYSK odprl leta 1979 v Aarhusu na Danskem, nato pa se se je podjetje razširilo še v številne druge države.
Družba JYSK Trgovina je lani pri nas ustvarila 2,57 milijona evrov čistega dobička. FOTO: Henning Bagger/Afp
Družba JYSK Trgovina je lani pri nas ustvarila 2,57 milijona evrov čistega dobička. FOTO: Henning Bagger/Afp
STA
19. 8. 2019 | 17:53
19. 8. 2019 | 17:53
1:57
Zjutraj je v 71. letu starosti umrl ustanovitelj danske verige pohištvenih prodajaln JYSK Lars Larsen, so sporočili iz skupine. Podjetnik, sicer tudi eden najbogatejših Dancev, je prvi JYSK odprl leta 1979 v Aarhusu na Danskem, nato pa se se je podjetje razširilo še v številne druge države. Od leta 2008 je prisotno tudi v Sloveniji.

»Danes smo izgubili očeta, moža, dedka in izjemnega danskega podjetnika. Vsi ga bomo zelo pogrešali,« je dejal Larsenov sin Jacob Brunsborg, ki je junija očeta nasledil na mestu izvršnega direktorja skupine Lars Larsen. Do spremembe na vrhu koncerna je prišlo, ker je Larsen zbolel za rakom na jetrih.

Skupina Lars Larsen deluje v različnih panogah, med drugim prodaja pohištvo, opremo za golf, v lasti pa ima tudi restavracije in hotele. Podjetja v koncernu skupaj ustvarijo približno 4,25 milijarde evrov prihodkov na leto.

Največji delež prihodkov v skupini zabeleži prav JYSK, in sicer 3,58 milijarde evrov na leto. JYSK sestavljata družbi JYSK Nordic in JYSK Franchise. JYSK je prisoten v 52 državah, tudi v Sloveniji.

Družba JYSK Trgovina je lani pri nas ustvarila 2,57 milijona evrov čistega dobička, kar je 17 odstotkov več kot leto prej. Čisti prihodki od prodaje so se povečali za 8,2 odstotka na 33,51 milijona evrov.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine