Versace v roke ameriškega Michaela Korsa?

Italijanski mediji napovedujejo prodajo modne ikone Italije.
Fotografija: Donatella Versace je po smrti brata Giannija prevzela umetniški del vodenja modne hiše. Se bo njena družina poslovila od mode? Foto: Grant Pollard/Invision/AP
Odpri galerijo
Donatella Versace je po smrti brata Giannija prevzela umetniški del vodenja modne hiše. Se bo njena družina poslovila od mode? Foto: Grant Pollard/Invision/AP

Italijanska modna hiša Versace bo po poročanju italijanskega časopisa Corriere della Sera dobila novega lastnika.

Vrednost transakcije je ocenjena na okoli dve milijardi dolarjev. Kot kupca se omenjata ameriška modna hiša Michael Kors Holdings in draguljar Tiffany. Reuters medtem že poroča, da naj bi bil dogovor sklenjen z holdingom Michael Kors. Ta naj bi odkupil delež Blackstona. Družina Versace naj bi vsej delno ostala v podjetju. 
Podrobnosti transakcije naj bi bile javnosti razkrite v nekaj dneh. Italijanski časopis navaja, da ima Versace za jutri napovedan sestanek zaposlenih, kjer naj bi jim bil tudi razkrit posel.

Modna hiša je v 80-odstotni lasti družine Versace, petino pa ima sklad zasebnega kapitala Blackstone. Ta je delež kupil leta 2014. Blackostone je leta 2014 v družbo vložil 150 milijonov evrov, poleg tega je od družine Versace odkupil še za 60 milijonov evrov delnic. 

Versaceju v zadnjih petih letih očitno ni šlo slabo, saj je bila družba ob vstopu Blackstona vredna milijardo evrov.

Prav zaradi solastništva sklada se je že dalj časa tudi govorilo o tem, da bi delnice družbe uvrstili na organizirani trg. Kot kaže, s tem ne bo nič. Sta pa na borzi tako Michael Kors kot Tiffany.

Komentarji: