V vodstvo HSE Viktor Vračar, Uroš Podobnik in Andrej Janša

Novi nadzorni svet je odpoklical generalnega direktorja Stojana Nikolića in člana poslovodstva Mirka Marinčiča.
Fotografija: Viktor Vračar FOTO: HSE
Odpri galerijo
Viktor Vračar FOTO: HSE

Nadzorni svet Holdinga Slovenske elektrarne (HSE) je odpoklical generalnega direktorja Stojana Nikolića in poslovodnega direktorja Mirka Marinčiča. Za novega generalnega direktorja je imenoval Viktorja Vračarja, ki je bil doslej poslovodni direktor HSE in generalni direktor Termoelektrarne Šoštanj. Kot poslovodna direktorja so menda imenovali še Uroša Podobnika, dosedanjega pomočnika poslovodstva HSE, ter Andreja Janšo iz vrst nadzornikov. Slednji je član poslovodstva začasno, do imenovanje poslovnega direktorja s polnim mandatom, so sporočili iz HSE.

Zamenjava vodstva HSE se je zgodila manj kot dva tedna po tem, ko je Slovenski državni holding (SDH) odpoklical večino predstavnikov kapitala v nadzornem svetu. Vodenje nadzornega sveta je prevzel direktor Snege Maribor Franc Dover. Poleg njega so novi nadzorniki še Andrej Janša, Damjan Seme, Robert Celec in Janez Gutnik.

Vračar naj bi bil blizu SMC. Poslovodni direktor HSE, zadolžen denimo za proizvodnjo, tehnične zadeve, investicije, je postal lani spomladi, jeseni pa je prevzel še vodenje Teša. Je doktor znanosti s področja poslovodenja in organizacije in diplomirani inženir elektrotehnike. Andrej Janša je nekdanji županski kandidat NSi.
 

Komentarji: