Zaradi težav Adrie več prevozov na druga letališča

V GoOpti in Nomagu opažajo povečanje števila potnikov.
Fotografija: FOTO: Blaž Samec/Delo
Odpri galerijo
FOTO: Blaž Samec/Delo

Ljubljana – Zaradi težav Adrie Airways potniki, kot kaže, že iščejo druge transportne poti. Ponudniki tako že opažajo povečano povpraševanje po prevozih na okoliška letališča, nekateri pa so letala zamenjali kar z avtobusi.

Direktor podjetja za prevoze GoOpti Marko Guček pravi, da so se kot partner Adrie znašli v zanimivi vlogi. Propadanje Adrie je zelo žalostno za Slovenijo in ljudi, tudi GoOpti ima manj potnikov na ljubljansko letališče. Vendar pa imajo več prevozov na letališča v drugih državah, zlasti v Benetke, Zagreb in Gradec, pa na Dunaj, v Trst in München. Guček pravi, da so bili na to pripravljeni, v ponedeljek se je število njihovih potnikov povečalo za deset odstotkov, v torek za še več. Na Brnik namreč veliko ljudi pripeljejo družinski člani in prijatelji. Težave Adrie se vlečejo že več let, dodaja Guček, stečaj pa bi imel tudi nekaj vpliva na poslovanje, saj ima GoOpti, kot več drugih podjetij, odprte terjatve do Adrie.


Rekordni september


V Nomagu konkretnih učinkov težav Adrie ne komentirajo. Izvršni direktor za turizem in storitve mobilnosti pri Nomago Marjan Beltram pojasnjuje, da bodo septembra z mednarodnimi linijami Nomago InterCity prepeljali rekordno število potnikov: »Čeprav se mesec še ni končal, smo na linijah do dunajskega in beneških letališč že prepeljali več potnikov kot v celotnem avgustu, visoke dvomestne stopnje rasti pa imamo tudi na tako rekoč vseh preostalih linijah Nomago InterCity, s katerimi smo med seboj povezali 31 slovenskih, italijanskih, avstrijskih, hrvaških, nemških, madžarskih in slovaških mest ter šest mednarodnih letališč iz teh držav.«

Marjan Beltram FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Marjan Beltram FOTO: Jože Suhadolnik/Delo


Nadpovprečno rast opažajo tudi na relaciji iz ljubljanskega letališča proti Ljubljani, kjer nato potniki svojo pot nadaljujejo proti Benetkam, Dunaju, Zagrebu, Budimpešti in Bratislavi: »Med potniki iz Maribora izstopata predvsem povezavi podjetja Nomago InterCity do letališč na Dunaju in v Benetkah, v Novi Gorici je prva izbira povezava Nomago InterCity do beneških letališč, med potniki iz Nemčije, Avstrije in Hrvaške pa med destinacijami izstopata zlasti Ljubljana in Bled.«


Dnevne povezave


Trenutno imajo v Nomagu osem dnevnih povezav z letališčem v Benetkah, štiri dnevne povezave z letališči na Dunaju, v Stuttgartu in Frankfurtu ter štiri dnevne povezave z Gradcem, Zagrebom, Salzburgom, Trstom in Münchnom.

Komentarji: