Glavna scenarista Igre prestolov sta podpisala pogodbo z Netflixom

Po več letih dela na seriji, ki je podirala rekorde v gledanosti in nagradah emmy, bosta tako Benioff in Weiss zapustila televizijsko hišo HBO. Kakšne filme ali serije bo dvojec ustvaril, še ni znano
Fotografija: FOTO: HBO
Odpri galerijo
FOTO: HBO

Glavna scenarista Igre prestolov David Benioff in Dan Weiss sta po koncu uspešne serije z Netflixom podpisala pogodbo, po kateri naj bi za velikana pretočnih storitev napisala, producirala in režirala več novih serij in filmov.

Po več letih dela na seriji Igra prestolov, ki je podirala rekorde v gledanosti in nagradah emmy, bosta tako Benioff in Weiss zapustila televizijsko hišo HBO.

Kakšne filme ali serije bo dvojec ustvaril, še ni znano. Benioff in Weiss pa sta povedala, da z Netflixovimi vodilnimi delita ljubezen do istih filmov iz osemdesetih in istih knjig.

Benioff in Weiss sodelujeta tudi z Disneyjevim Lucasfilmom, kjer ustvarjata novo trilogijo Vojne zvezd. FOTO: Lucasfilm Ltd.
Benioff in Weiss sodelujeta tudi z Disneyjevim Lucasfilmom, kjer ustvarjata novo trilogijo Vojne zvezd. FOTO: Lucasfilm Ltd.


Ted Sarandos, pri Netflixu odgovoren za vsebino, je v izjavi za javnost povedal, da so nad prihodom Benioffa in Weissa v podjetju navdušeni. Poročanja tiska, da je šlo za pogodbo, ki je vredna več kot sto milijonov dolarjev, pa na Netflixu niso komentirali.

Taka vsota bi bila sicer v skladu s tisto, ki jo je Netflix po pogodbi plačal producentoma Ryanu Murphyju (Glee, Ameriška grozljivka, Pose) in Shondi Rhimes (Talenti v belem).

Očitno je, da med gledalci slabše sprejeta zadnja sezona Igre prestolov ni pustila posledic, saj imata Benioff in Weiss še naprej veliko dobro plačanih priložnosti za delo.

Preberite še:

Komentarji: