Serija Srečno samski: Liki so odrasli, gledalci pa tudi

Od danes se lahko sprostite ob novi domači seriji, ki se vrti okoli ljubezenskih odnosov. 
Fotografija: Srečno samski
Odpri galerijo
Srečno samski

Na Planet TV prihaja nova domača komična serija, v kateri bomo spoznali Majo in Petra, ki na poti reševanja svojega zakona obiskujeta zakonske terapije, tam pa spoznata raznoliko druščino. V glavnih vlogah bomo videli Živo Selan in Mateja Puca, s katerima smo klepetali o seriji.

ŽIVA SELAN


Gledalci so vas spoznali v seriji V dvoje, v kateri so bila tudi v središču razmerja. Predvidevam, da bo serija Srečno samski drugačna, toda kako?


Predstavljajte si like iz serije V dvoje, ki so medtem malo odrasli. (smeh) Tam smo se ukvarjali s temami, ki zadevajo mlade na prestopu v odraslo življenje, tu pa so v središču liki, ki so že odrasli. Jih pa čakajo podobno smešni zapleti. Meni je pri tej seriji najbolj všeč, da se na zabaven način ukvarja z vsakdanjimi temami. Pomislite, kolikokrat se začnemo s kom pričkati o najbolj banalnih rečeh … Če bi kdo to posnel in pretipkal, ti pa bi kasneje prebral, bi se prijel za glavo. (smeh)


Kaj lahko poveste o liku, ki ga igrate?


Moj lik je najmlajši od vseh. Maja se je zelo mlada poročila z malo starejšim fantom, s katerim se imata nadvse rada. Je naivna, optimistična, občutljiva, vesela, zelo močno čustvuje, hoče se prvič v življenju postaviti na lastne noge, mora ugotoviti, kdo sploh je.


Komu je serija namenjena?


Tistim, ki so gledali V dvoje in medtem malo odrasli. (smeh)


V središču je par, Maja in Peter, igrata ju vidva z Matejem Pucem, a tako na promocijski fotografiji kot na naši naslovnici je ob vaju Aleksandra Balmazović, ki igra vašo sestro. Je njen lik pomembnejši od drugih?


Bom skušala odgovoriti z namigom. (smeh) Maja ima starejšo sestro Jano, že vse življenje si vse delita, skupaj sta odraščali, še vedno se veliko družita in imata mnogo skupnih točk. (smeh)

Srečno samski Foto Planet Tv
Srečno samski Foto Planet Tv


Serija govori o osebnih odnosih, vajina lika obiskujeta terapijo za pare. Katere so največje težave odnosov danes?


Moji starši so poročeni 40 let in če primerjam njihov odnos z odnosi moje generacije, se mi zdi, da smo danes navajeni, da gre vse natančno tako, kot smo si zamislili. Takoj ko nekaj ni popolno, mislimo, da moramo vse končati. Ne znamo več vztrajati, ne znamo sprejemati kompromisov in premalo smo razumevajoči do bližnjih.


Kako bo šele pri generacijah, ki prihajajo za nami.


Sem pripadnica milenijcev in navijaško spremljam generacijo Z, ki je prišla za nami. So borbeni in samoiniciativni, ne čakajo jih lepi časi, a so zelo pogumni. Sicer mi je žal, da otroci zdaj odraščajo ob družabnih omrežjih in se ne družijo, sem pa vesela, da se znajo postaviti zase.


No, zdaj je dobro, da čas raje preživijo na družabnih omrežjih, kot da bi se družili …

(smeh) Ja, res je. Zdaj je čas za solidarnost. Vsak dan si lahko rečemo, da smo dobri ljudje, če se le držimo samoizolacije. Ob tem pa ne pozabimo razmišljati o zdravstvenih delavcih, ki garajo za nas, in trgovcih. Bodimo spoštljivi in potrpežljivi.


Koronavirus še kako vpliva tudi na vaše delo. Gotovo je bil prekinjen kak projekt, pri katerem sodelujete?


Ja, tudi snemanje serije, o kateri danes govoriva. Sicer sem zelo zaposlena, zato so prvi dnevi samoizolaciji zame blagodejen počitek, seveda pa ne smemo pozabiti, kakšne težave čakajo kulturne svobodnjake.


Kako si s popkulturo krajšate izolacijo?


Na Netflixu bom pogledala vse kuharske oddaje. (smeh) Nisem velika ljubiteljica serij, hitro se jih naveličam, imam pa zelo rada animirani seriji BoJack Horseman ter Rick in Morty. Sem pa včeraj končno pogledala film Annie Hall, ki sem ga že dlje nameravala.MATEJ PUC


Na televiziji smo vas nazadnje gledali v seriji Jezero, zdaj pa vas bomo videli v povsem drugačni vlogi. Kakšen lik je Peter?


Peter je dober človek, ki je ravno v letih, ko preizprašuje samega sebe in ni vedno navdušen nad tem, kar spozna. Nima najboljše samopodobe in hlepi po samopotrditvi. Življenje ga vodi v okoliščine, ki so zanj nove, njegov ego pa se na to pogosto ne odzove najbolj spretno, kar ga naredi tudi komičnega.


Pri nas smo dolgo gledali humoristične serije, potem telenovele, Jezero je na ekrane prineslo še sodobni kriminalni žanr. Kakšna serija pa je Srečno samski?


Težko bi žanrsko umestil našo serijo. Ni humoristična na prvo žogo, prav resno dramska pa tudi ni. Poskušamo se ujeti nekje med tema žanroma, kar jo dela posebno. Na snemanju je bilo prijetno in sproščeno vzdušje, ki se bo, upam, preneslo tudi na končni izdelek.


Serija raziskuje medosebne odnose v sodobni družbi. Kako jih vidite vi? Kje so največje težave?


Težave v odnosih nastanejo zaradi težav v komunikaciji med partnerjema. Eden si ne upa česa povedati ali noče, nastane lahko šum v komunikaciji, ali pa partner preprosto ne sliši, kar mu hoče drugi dopovedati. S tem se srečujejo tudi liki v naši seriji.


Veliko se govori o tem, kdaj boste začeli snemati Leninov park. Kaj se dogaja?


Nič konkretnega še ne vem, si pa vsi vpleteni želimo, da bi se čim prej začelo kaj dogajati.


Koronavirus še kako vpliva na igralce. Kako se počutite zdaj v času karantene? Ste veseli malo premora? Vas skrbi, kdaj se bo življenje vrnilo v utečene tirnice?


Za zdaj se družinsko držimo bolj doma in je kar luštno. Nič me ne skrbi, kdaj se bo življenje vrnilo v stare tirnice, ker vem, da se bo prej ali slej.


Kako si s popkulturo krajšate izolacijo?


Začel sem brati tretjo kriminalko Tadeja Goloba Dolina rož.

Srečno samski
Srečno samski


Komentarji: