Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Film & TV

TV namig: Dolga alpska transverzala

Na TVS vas čaka dokumentarna serija o deseterici, ki se je podala v osrčje alpske pokrajine. Na Kanalu bo na sporedu film Terminator 3: Vstaja strojev, na programu Kino pa Trije kralji. 
Dolga alpska transverzala Foto Tvs
Dolga alpska transverzala Foto Tvs
Teja Roglič
2. 7. 2018 | 01:00
2:39

Dolga alpska transverzala: TVS 1 ob 20.55


La grande Traversée des Alpes. Francija, 2017. 1/4. Dokumentarna serija.
V začetku junija 2017 se je deset pohodnikov, med njimi Švicarji, Francozi, Belgijka in Slovenka, podalo na 620 kilometrov dolgo pot od Ženevskega jezera do Sredozemskega morja. Deseterico, ki je bila izbrana izmed 700 kandidatov, je tako imenovana alpska transverzala popeljala v osrčje pristne alpske pokrajine. Ubirali bodo poti, po katerih so več stoletij potovali trgovci, krošnjarji, vojaki, romarji in celo roparji.
V prvem tednu bodo pohodniki prispeli do Mont Blanca. Čaka jih naporna hoja, močno deževje, neprespane noči v pretesnih kočah in šotorih. Vse to bo počasi začelo razkrivati njihove značaje.


Terminator 3: Vstaja strojev: Kanal A ob 20.00

Vikendova ocena: 4 (od 5)


 
Terminator 3: Rise of the Machines. Koprodukcija, 2003. Režija: Jonathan Mostow. Igrajo: Arnold Schwarzenegger, Nick Stahl, Claire Danes. ZF-triler. 109 min. 
Dve misiji Skyneta sta spodleteli in 22-letni John Connor je še vedno živ, zato Skynet iz prihodnosti pošlje ubijalski stroj T-X, še izboljšan model Terminatorja v podobi čedne morilke. Ta mora uničiti vse poznejše Connorjeve poročnike. Edino upanje je replika Terminatorja.


Trije kralji: Kino ob 20.00

 Vikendova ocena: 4 (od 5)

Three Kings. ZDA, 1999. Režija: David O. Russell. Igrajo: George Clooney, Mark Wahlberg, Ice Cube, Spike Jonze. Akcijska komedija. 114 min.
Leto 1991. Archie, Troy, Elgin in Conrad v iraški puščavi odštevajo dneve in čakajo na vrnitev domov. A ko najdejo zemljevid, kjer je zarisano, kje je iraška vojska skrila zlato, ki ga je ukradla Kuvajtu, se ga odločijo najti. Odpravijo se po sledeh zemljevida.

 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine