TV namiga: Štartaj, Slovenija! in Vse je enkrat 1.

S tretjo sezono se vrača oddaja, v kateri predstavljajo novopečene slovenske podjetnike, pozno zvečer pa bo premiera portreta Iva Svetine.
Fotografija: Štartaj, Slovenija Foto Pro Plus
Odpri galerijo
Štartaj, Slovenija Foto Pro Plus

Nedelja, 7. oktobra

Štartaj, Slovenija!: Pop TV ob 18.10 (Premiera)


Slovenija, 2018. Voditelj: Matija Goljar. Podjetniška oddaja.
Oddaja se vrača s tretjo sezono, spoznali bomo zgodbe in izdelke osmih slovenskih podjetnikov, letošnje tekmovalce druži predvsem želja po zdravem načinu življenja.

V oddajah bodo podjetniki predstavili pripravljeno zmes za palačinke, žitni obrok, ki ga z mlekom pripravite v nekaj minutah, naravne šampone za lase, prehransko dopolnilo za kožo, nohte in lase, presno granolo, naravno pršilo za nego hišnih ljubljenčkov, sadne sladoledne palčke in namaz, ki ni niti marmelada niti mlečni namaz, je nekaj vmes. Tudi letos je mogoče izdelke iz oddaje kupiti v eni od veletrgovin. 

V prvi oddaji bomo spoznali Nežo Mlakar in Karmen Meze, ki bosta predstavili sadne sladoledne palčke La Popsi, njihova posebnost je, da vsebujejo izredno velik delež sadja. 

»Izdelke iz preteklih sezon sem podaril za novoletna darila in vedno sem vesel, ko pri prijateljih najdem kak Urban Planty, ko postrežejo Barba sol in ko dajo otrokom Medenke. Večina podjetij iz preteklih sezon izdelke še zdaj prodaja, gre jim dobro, zato se zagotovo vsak teden srečam s katerim od 'naših' produktov,« pravi voditelj Matija Goljar.
 

Vse je enkrat 1.: TVS 1 ob 23.00 (Premiera)


 Ivo Svetina. Foto Jure Eržen/Delo
 Ivo Svetina. Foto Jure Eržen/Delo


Portret Iva Svetine. Slovenija, 2018. Režija: Vrhovec Boštjan. Dokumentarni film. 47 min.
V portretu se kronološko prepletata dva temeljna elementa pripovedi: svet njegove poezije in njegovo delovanje v različnih ustanovah. Do izraza pride dvojnost avtorjevega delovanja. Avtentičnost posnetkov nosi s seboj čar minljivosti, poezija pa se minljivosti izmika. To je tako intimna zgodba kot tudi pričevanje o slovenskem kulturnem prostoru.

Komentarji: