TV namigi: Argument, Zelena energija gozda, Postaja 19 ...

Na Planet TV prihaja nova aktualnopolitična oddaja z voditeljem Mirkom Mayerjem, v domači oddaji o energiji, ki jo daje gozd, z drugo sezono se vrača serija o gasilcih iz Seattla, v Tarči pa o boju za hotele na Obali.
Fotografija: Mirko Mayer Foto Planet Tv
Odpri galerijo
Mirko Mayer Foto Planet Tv

Četrtek, 10. januarja

 

Argument: Planet TV ob 20.55 (Premiera)


Slovenija, 2019. Voditelj: Mirko Mayer. Aktualnopolitična pogovorna oddaja.
Na Planet TV prihaja oddaja, ki so jo napovedovali že pred časom. Teme prve oddaje še niso razkrili, je pa voditelj Mirko Mayer povedal: »Studijska polemika je v zadnjih letih skoraj izginila s slovenskih televizijskih ekranov. Oddaja Argument zato polemiko o najpomembnejših družbenih temah vrača kot televizijski format. Ob četrtkih bomo soočali argumente glavnih akterjev in razkrivali ozadja največjih dogodkov v državi. Bo pa slog vodenja v Argumentu drugačen – bolj oseben. Voditelj ne bo samo izpraševalec in moderator, temveč bo sodeloval v pogovoru in komentiral odgovore.« 

»Termin nam dovoljuje, da nismo strogo novičarski. Živimo v času, ko o podrobnostih vseh pomembnih dogodkov dneva ljudje najprej berejo na telefonih in tablicah, šele nato pridejo na vrsto TV-oddaje. Ob 21. uri je tako čas za dodano vrednost: za dobro analizo in argumente, ki v čedalje hitrejšem tempu dnevnih poročil pogosto izzvenijo v prazno,« še dodaja Mirko.
 

Tarča, Globus, Točka preloma: TVS 1 ob 20.00


Slovenija, 2018. Vodijo: Erika Žnidaršič, Mojca Širok, Janja Koren. Aktualno-informativna oddaja.
V Tarči o srditem boju za hotele na Obali. Kakšni so načrti države in kdo so skrivnostni kupci? Ob tem v SDH in DUTB poteka kadrovska prevetritev, s posli slabe banke pa se bo ukvarjala parlamentarna preiskava. 

V Globusu o spremembah političnega zemljevida. Kdo so politični dobičkarji, ki svetujejo evropskim populistom?

V Točki preloma o izzivih slovenskega gospodarstva v letu 2019. Tudi o pomanjkanju delavcev in zaposlovanju azilantov. Gost bo tudi Vojmir Urlep.

 

Zelena energija gozda: TVS 2 2 ob 20.50 (Premiera)


Neskončno zelenilo gozda. Foto Jakob Kenda
Neskončno zelenilo gozda. Foto Jakob Kenda


Slovenija, 2017. Režija: Siena Krušič. Scenarij: Neva Novljan. Dokumentarna oddaja.
Po obdobju zgolj »lesnega« črpanja gozda človek vse bolj spoznava, kakšne druge dragocenosti še skriva gozd. V filmu različni ljudje – uporabniki gozda – razmišljajo, kaj jim gozd daje, kako ga občutijo in kako ga z razvojem samooskrbnih tehnologij in pametne predelave njegovih surovin lahko razbremenimo in ohranimo.

Postaja 19: Fox Life ob 22.00 (Premiera)


Postaja 19 Foto Press
Postaja 19 Foto Press


Station 19. ZDA, 2018. 2. sezona. 1/9. Igrajo: Jaina Lee Ortiz, Jason Geore, Grey Damon, Barrett Doss. Nanizanka.
Postaja 19 sledi ekipi pogumnih gasilcev v Seattlu, ki tvegajo svoje življenje za dobro ljudi. Člani Postaje 19 se še vedno borijo z ognjem, ki je zajel stolpnico po hudi eksploziji. Andy se požvižga na Ripleyjev ukaz in gre nazaj v ogenj iskat pogrešanega Jacka. Podoben namen ima tudi Dean, a se pridruži Victorii, ki poskuša rešiti Travisa.

Komentarji: