TV namigi: Druga priložnost, Tednik ter Ljubezen in banane

Na Fox Life prihaja nova zabavna detektivska serija, v Tedniku o utrujenih avtobusarjih, pozno zvečer pa še o trpljenju azijskih slonov.
Fotografija: Druga priložnost Take two Foto Craig Sjodin Abc
Odpri galerijo
Druga priložnost Take two Foto Craig Sjodin Abc

Ponedeljek, 5. novembra

 

Druga priložnost: Fox life ob 22.00 (Premiera)


Take Two. ZDA, 2018. 1. sezona. 1/13. Igrajo: Rachel Bilson, Eddie Cibrian, Xavier de Guzman. Nanizanka. 43 minut.
Nekdanja zvezdnica policijske serije se po neslavni eskapadi, ki je odmevala v tabloidih, želi vrniti na televizijske ekrane. Dogovori se, da lahko spremlja zasebnega detektiva in se tako pripravlja na morebitno novo vlogo. Ona je malce nevrotična, on samotarski in ne boste verjeli, kljub začetni antipatiji med njima ves čas preskakujejo iskrice, ki jih vidijo vsi razen njiju. 

Pod že neštetokrat videne premise že neštetokrat videnih serij o »smešnih« detektivih se podpisujeta Terri Edda Miller in Andrew W. Marlowe, ki sta ustvarila tudi serijo Castle. Ustvarjalca serije, Millerjeva in Marlowe, ki sta sicer poročena že 21 let, pravita, da je po izteku serij Castle, Mentalist in Kosti zazevala praznina na področju lahkotnih detektivk. »Če ste ljubitelji žanra, vam bo všeč tudi Druga priložnost,« obljubljata. 
 

Tednik: TVS 1 ob 20.05


Slovenija, 2018. Vodi: Jelena Aščić. Aktualno-informativna oddaja. 
V oddaji razkrivajo pričevanja izmučenih voznikov v podjetju, ki opravlja turistične prevoze po Evropi – o nespoštovanju delovne zakonodaje, neustreznih in celo nevarnih avtobusih in o ogromnih zaslužkih lastnikov.

Lani se je iz Slovenije izselilo 17 500 ljudi, iz tujine pa se jih je k nam priselilo skoraj 19 tisoč. Kdo so ljudje, ki se skrivajo za to statistiko, in kakšni so razlogi za njihovo odločitev? 

V oddaji pa tudi o tem, zakaj je bila prav Marija Jakše iz Malega Podljubna pri Novem mestu izbrana za kmetico leta 2018.
 

Ljubezen in banane: TVS 2 ob 22.05 (Premiera)


Ljubezen in banane Foto Press
Ljubezen in banane Foto Press


Love & Bananas: An Elephant Story. ZDA, 2018. Režija: Ashley Bell. Dokumentarni film. 77 minut.
Reševanje slonov na Tajskem je nepredvidljivo in nevarno. Režiserka Ashley Bell in skupina reševalcev slonov se je lotila nevarnega podviga: sklenili so rešiti 70-letnega ujetega in delno slepega slona in ga odpeljati 700 km čez Tajsko na svobodo.

Afriške slone ubijajo zaradi slonovine, azijskih slonov pa skoraj nikoli ne omenjajo, čeprav so v vseh živalskih vrtovih in cirkusih. Dokumentarna oddaja razkriva krutost, ki so ji podvrženi azijski sloni, trpljenje, ki ga prestanejo, preden postanejo »delovne« živali. Razkriva tudi, da slonov ni treba zlorabljati, da bi jih imeli pod nadzorom, lahko jih preprosto motiviramo z ljubeznijo in bananami.

Komentarji: