Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Film & TV

TV namigi: Ostrina, Tednik, Tehnika ljudstvu ...

Na HBO prihaja nova serija po uspešnici Gillian Flynn, v Tedniku o tem, kako ostarelim prodajajo "čudežne" pripomočke, spet je na sporedu tudi doku o osembitni sceni v Sloveniji.
Ostrina. Foto Hbo
Ostrina. Foto Hbo
M. K., Vikend
9. 7. 2018 | 00:00
3:00

Ostrina: HBO ob 3.00 in 20.00



Sharp Objects. ZDA, 2018. 1/8. Igrajo: Amy Adams, Patricia Clarkson, Chris Messina, Elizabeth Perkins. TV-serija. 60 minut.
Potem ko je David Fincher iz Ni je več naredil uspešnico in ko so Temino predelali v ne preveč uspešen film s Charlize Theron, je nastala še tretja uprizoritev po knjigi Gillian Flynn: Ostrina. Tokrat v obliki TV serije z Amy Adams v glavni vlogi. Amy je novinarka Camille, ki se zaradi umora najstnice vrne v rojstni kraj, kjer na dan začnejo prihajati temne skrivnosti iz preteklosti. Zakaj je Camillino telo prekrito z vrezanimi psovkami? Zakaj je njen odnos z mamo tako bizaren? Kdo je dekle na starih fotografijah? Kaj je s Camillino mlajšo sestro? To je le nekaj od vprašanj, ki počasi odkrivajo globino strašljivih skrivnosti ...


Tednik: TVS 1 ob 20.00


Slovenija, 2018. Vodi: Jelena Aščić. Aktualno-informativna oddaja.
S pomočjo skrite kamere razkrivajo, kako znano podjetje ostarelim in bolnim drago prodaja čudežne pripomočke, ki naj bi odpravili zdravstvene težave in bolezni. Rdeča, rumena, roza, zelena – skoraj ni barve, ki se ne bi že znašla na kakšni izmed fasad po Sloveniji. Življenje, kot je bilo nekoč, bi lahko rekli za vasico Čadrg visoko v tolminskih hribih. Poleg ekološkega kmetovanja in turizma je vasi pred leti vrnila življenje tudi terapevtska komuna.


Tehnika ljudstvu: TVS 2 ob 22.40


Tehnika ljudstvu. Foto TVS
Tehnika ljudstvu. Foto TVS


Slovenija, 2015. Režija: Slobodan Maksimović. Dokumentarni film. 50 minut.
Pred tremi desetletji je delovno ljudstvo hrepenelo po prvih računalniških izkušnjah, država pa je kljub deklariranim načrtom o informatizaciji prepovedala uvoz hišnih računalnikov. A mladi entuziasti so poskrbeli, da so se v Sloveniji kljub prepovedi znašli prvi računalniki za osebno uporabo in za kopije najnovejših igric in programov. Tehnika ljudstvu je zgodba o osembitni sceni v Sloveniji iz prve roke. O Radiu Študent, Mojem Mikru in igri Kontrabant, pa tudi o švercanju in softverskih piratih. Da ne gre le za tehnični oris preteklosti, ampak za zabaven film, je poskrbel scenarist Jaka Terpinc s produkcijsko hišo Invida.


Dirka po Franciji: TVS 2 ob 15.00


Kolesarstvo. 3. etapa dirke. Prenos.
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine