Umrl igralec Burt Reynolds

Reynolds je veljal za enega najbolj zaželenih hollywoodskih igralcev.
Fotografija: Burt Reynolds FOTO: AFP
Odpri galerijo
Burt Reynolds FOTO: AFP

V starosti 82 let je za posledicami zastoja srca umrl ameriški filmski igralec Burt Reynolds, poročajo ameriški mediji.

Po zastoju srca so igralca odpeljali v bolnišnico, kjer je kasneje umrl obkrožen z najbližjimi. Reynolds se je s srčnimi težavami srečeval zadnjih nekaj let, februarja leta 2010 je imel tudi večji kirurški poseg na srcu.



Burt Reynolds je zaigral v filmskih klasikah Smokey and the Bandit, Boogie Knights in Cannonball Run. Leta 1997 je bil nominiran za oskarja, za svoje dosežke pa je prejel zlati globus.

Leta 1988 se je poročil z Loni Anderson, s katero sta se nato razšla leta 1993 v eni najbolj »umazanih« razvez v Hollywoodu. On jo je obtoževal, da mu ni bila zvesta, ona pa njega fizičnega nasilja.

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters


Reynolds se je rodil 11. februarja leta 1936 v Lansingu v ameriški zvezni državi Michigan. Z desetimi leti se je z družino preselil na Florido. Študiral je na tamkajšnji univerzi in se poigraval z mislijo, da bo postal profesionalni igralec ameriškega nogometa. Po prometni nesreči so se mu sanje razblinile. Razmišljal je tudi o tem, da bi postal policist, kot njegov oče, a se je odločil za dokončanje študija, med katerim je spoznal Watsona B. Duncana III, ki ga je prepričal, da nastopi v njegovi predstavi. Leta 1956 je za vlogo prejel nagrado za dramsko igro in se nato odločil, da postane igralec. Nastopil je v številnih filmih in televizijskih serijah, veliki preboj pa je dosegel v 70. letih minulega stoletja s filmom Odrešitev.


 

Komentarji: