V sredo, 13. junija, ne zamudite ...

Priporočamo Kaurismäkijevo mešanico drame in komedije Druga stran upanja, začenja se kolesarska dirka po Sloveniji, ljubitelji rokometa pa si lahko ogledajo povratno tekmo Slovencev z Madžari.
Fotografija: Primož Roglič. Foto Valentin Flauraud/Ap
Odpri galerijo
Primož Roglič. Foto Valentin Flauraud/Ap

Druga stran upanja: TVS 1 ob 20.05 (Premiera)

Vikendova ocena: 4 (od 5)


Toivon tuolla puolen. Finska/Nemčija, 2017. Režija: Aki Kaurismäki. Igrajo: Sherwan Haji, Sakari Kuosmanen, Janne Hyytiäinen, Ilkka Koivula. Komedija/drama. 98 minut. 
Film pripoveduje dve zgodbi, ki se združita v eno. Prva govori o sirskem beguncu Khaledu, ki v Helsinkih zaprosi za azil. Druga zgodba govori o Wikströmu, trgovskem potniku, ki pusti službo, se posveti igram na srečo in si tako kupi restavracijo v zakotnem delu Helsinkov. Ko Wikström na dvorišču za restavracijo najde spečega Khaleda, mu priskrbi prenočišče in delo.Še ena klasična črna komedija Akija Kaurismäkija, polna absurdnih situacij in turobnih likov z obrobja družbe, kjer se večina vsega odvija za šankom ali za volanom.
 

Appaloosa: Kanal A ob 21.35

Vikendova ocena: 4 (od 5)

Appaloosa. Foto Pro Plus
Appaloosa. Foto Pro Plus


ZDA, 2008. Režija: Ed Harris. Igrajo: Jeremy Irons, Viggo Mortensen, Renee Zellweger, Ed Harris. Vestern. 115 minut. 
Leto 1882, Appaloosa v Novi Mehiki. Arogantni rančar Bragg je prepričan, da je vse v Appaloosi njegovo, vključno z domačini. Ko umori šerifa in njegovega namestnika, domačini upajo in čakajo na nekoga, ki jih bo rešil Bragga. Ko v mesto prispeta Virgil Cole in Everett Hitch, kaže, da so njihove prošnje uslišane. Virgil hitro postane šerif.

Izbor športa:
 

Dirka po Sloveniji: TVS 2 ob 15.30


Kolesarstvo. 1. etapa. Vključitev v prenos.
13. junija se bo v Lendavi začela že 25. kolesarska dirka po Sloveniji. Letos bodo na startu številni zvezdniki, ki bodo v petih dneh prevozili 664 kilometrov. Kraljevska etapa bo sobotna do Kamnika, zmagovalca pa bomo dobili po 21,5 kilometra dolgi zaključni vožnji na čas do Novega mesta. Zmago bo branil Rafal Majka, prvi favorit je zmagovalec iz leta 2015 Primož Roglič.


Madžarska : Slovenija: TVS 2 ob 18.50


Rokomet. Kvalifikacije za SP (M). Prenos iz Veszprema.
Slovenski rokometaši so v prvi tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2019 proti Madžarom doživeli boleč poraz. V koprski dvorani Bonifika so v soboto izgubili s 24:29, tako da so pred skoraj nemogočo nalogo, a, kot pravijo slovenski rokometaši, se ne predajajo vnaprej. Tekmo bo komentiral Ivo Milovanović, strokovni sodelavec bo Roman Pungartnik.

Komentarji: