V sredo, 30. maja, ne zamudite ...

Na TVS priporočamo kirgizijski film Kentaver, na Planet TV pa bodo soočili voditelje osmih strank, ki jim na volitvah kaže najbolje.
Fotografija: Kentaver FOTO: Tvs
Odpri galerijo
Kentaver FOTO: Tvs

Kentaver: TVS 1 ob 20.05 (Premiera)

Vikendova ocena: 4 (od 5)

Centaur. Koprodukcija, 2017. Režija: Aktan Arim Kubat. Igrajo: Aktan Arim Kubat, Nuralij Tursunkojoev, Zarema Asanalieva. Drama. 99 minut. 
Režiser filma je hkrati tudi njegov naslovni junak, mož, ki ga prvič vidimo, ko se ponoči splazi v stajo prestižnih dirkalnih konj, enega od njih ukrade in z njim odjezdi v noč. A njegov motiv ni koristoljubje, verjame namreč, da so bili prav konji razlog, da so bili nekoč njegovi kirgizijski predniki veliki in nepremagljivi bojevniki, zdaj, ko so zlorabili moč svojih konj in jih spremenili v tržno blago, pa je veličina njegovega ljudstva zbledela ... Parabola o tem, kako je človeški pohlep uničil vrednote, povedana skozi pogled na konje, ki so nekdaj veljali za »človekova krila«, je iskren in preprost pristop k brezčasnim temam človeštva. 


Volitve: Nov začetek – Glavno soočenje: Planet TV ob 20.00


Slovenija, 2018. Pogovorna oddaja. 
V tokratni oddaji bodo med seboj soočeni voditelji osmih strank, ki jim raziskava Mediane kaže najbolje. V oddaji bodo preverili zadnje podatke o podpori. Kdo bo sestavil koalicijo po volitvah in kakšna bo nova vlada? Dotaknili se bodo kaosa v slovenskem zdravstvu. Kdaj dobijo slovenska podjetja tisto, kar sta dobili Magna in Yaskawa? Bodo sindikati spet zasedli ulice in trge? Rešitev južne meje, arbitraža, odnosi s Hrvaško. Pretekle afere, v katere so se ujele politične stranke, in zaključni nagovori volivcem.


Batmanova vrnitev: Kino ob 20.00

Vikendova ocena: 4 (od 5)

Batmanova vrnitev FOTO: Pro Plus
Batmanova vrnitev FOTO: Pro Plus


Batman Returns. ZDA/VB, 1992. Režija: Tim Burton. Igrajo: Michael Keaton, Michelle Pfeiffer, Danny De Vito, Christopher Walken. ZF-akcijski film. 126 min.
Selina Kyle je zaposlena kot tajnica pri sumljivem poslovnežu Maxu Shrecku. Ko odkrije njegove nečedne posle, jo Shreck hladnokrvno vrže s stolpnice in misli, da jo je ubil. Toda Selina preživi. Rešijo jo mačke, zato se spremeni v žensko mačko in pripravlja načrt za maščevanje.

Komentarji: