Bo Lea Sirk žela uspeh v Lizboni?

Slovenska evrovizijska odprava z Leo Sirk na čelu odhaja v Lizbono, kjer se bodo 10. maja predstavili na evrovizijskem predizboru.
Fotografija: Pred odhodom na Portugalsko je 28-letna energična Primorka zelo mirna, a obenem vzhičena. FOTO: Roman ŠŠipić/delo/
Odpri galerijo
Pred odhodom na Portugalsko je 28-letna energična Primorka zelo mirna, a obenem vzhičena. FOTO: Roman ŠŠipić/delo/

Ljubljana - Lea Sirk, slovenska predstavnica na letošnji Evroviziji, ki jo bo med 8. in 12. majem gostila Lizbona, bo z letališča v Benetkah danes odletela na Portugalsko. Oder Altice Arene bo s pesmijo Hvala, ne! zavzela 10. maja in se v boj za finale podala kot predzadnja, 17. po vrsti. Svoj evrovizijski nastop, ki to ne bo prvi, že nestrpno pričakuje.

Pred odhodom na Portugalsko je bila 28-letna energična Primorka zelo mirna, a obenem vzhičena. Svoj evrovizijski nastop nestrpno pričakuje, z rezultatom in morebitnim finalom pa se ne obremenjuje. Prepričana je, da možnosti za zmago nima, stavi pa na dovršen in iskren nastop, ki bo v njenih očeh zmagovalen.Pesem, s katero potuje na Evrovizijo, ostaja v večini podobna tisti z Eme. Tudi odpela jo bo v slovenščini, zaključila pa v portugalščini. Ob njej bodo nastopile plesalke Karin Putrih, Tajda Kožamelj, Veronika Škrlj in Anja Möderndorfer, kot spremljevalna vokalistka pa Karin Zemljič. Tudi koncept nastopa v večini ostaja enak.

V portugalsko prestolnico je 63. tekmovanje za pesem Evrovizije pripeljal lanskoletni zmagovalec Salvador Sobral s pesmijo Amar Pelos Dois. Za zmago se bo potegovalo 43 držav, od tega se jih bo 37 razporedilo v prvi in drugi predizbor, saj ima velikih pet - Nemčija, Francija, Italija, Velika Britanija in Španija - ter gostiteljica Portugalska že zagotovljeno mesto v finalu.

Poleg Slovenije se bodo v drugem predizboru za deset mest v finalu potegovale še Norveška, Romunija, Srbija, San Marino, Danska, Rusija, Moldavija, Nizozemska, Avstralija, Gruzija, Poljska, Malta, Madžarska, Latvija, Švedska, Črna gora in Ukrajina.
Lani je Slovenijo v Kijevu zastopal Omar Naber s pesmijo On my Way, s katero pa se ni uspel prebiti v finale.

Komentarji: