Dan zmage s Kreslinom, Lovšinom in Predinom

Prihodnje leto 9. maja bodo nastopili v ljubljanskih Stožicah.
Fotografija: Vlado Kreslin, Pero Lovšin in Zoran Predin FOTO: Simone Di Luca
Odpri galerijo
Vlado Kreslin, Pero Lovšin in Zoran Predin FOTO: Simone Di Luca

Ob dvajsetletnici nogometno-glasbenega projekta Slovenija gre naprej bodo Vlado Kreslin, Pero Lovšin in Zoran Predin ponovno združili moči in pripravili zmagovalni koncert 9. maja 2020, na dan zmage. To je tudi dan, ki ga praznujemo kot osvoboditev od nemških nacističnih, italijanskih fašističnih, hrvaških ustaških in madžarskih nacionalistov, ki so s pomočjo domačih sodelavcev okupirali Slovenijo in jo razkosali. V Evropski uniji se praznuje kot dan Evrope, ki je dan zmage nad nacifašizmom. Ker ta dan v zavesti večine Slovencev še vedno velja za dan zmage, so se očitno tudi zato zanj odločili organizatorji tega dogodka.

V dvorani Stožice bodo postregli z nepozabnim glasbenim spektaklom, polnim njihovih največjih uspešnic, na odru pa se jim bodo pridružili tudi glasbeni gostje. Vlado Kreslin je o dnevu zmage dejal: »Pomeni mi zmago dobrega nad zlim.« In prav gotovo bo 9. maj prihodnje leto dan za nove zmage, za dobro energijo, energično vzdušje. »Želimo si le, da bo med nami in obiskovalci tista prava energija in večer bo zmagovalen,« dodaja Peter Lovšin.

Koncertni spektakel ima v podnaslovu ime zmagovalne navijaške himne Slovenija gre naprej, ki so jo trije legendarni glasbeniki, znani tudi kot strastni navijači, ustvarili za slovensko nogometno reprezentanco, prav prihodnje leto pa bo že 20. obletnica nastanka te pesmi. Vsi trije se radi spominjajo tistih časov. »Toliko optimizma, kot ga je bilo v Sloveniji takrat, bi ga potrebovali tudi zdaj,« pravi Zoran Predin.

Komentarji: