Dvakrat pol stoletja vokalne glasbe

Danes in jutri z velikima koncertoma v ljubljanskih Križankah New Swing Quarteta in Ota Pestnerja.
Fotografija: New Swing Quartet FOTO:  Dean Dubokovič
Odpri galerijo
New Swing Quartet FOTO:  Dean Dubokovič

Ljubljana – Zaradi velikega zanimanja občinstva po razprodanem koncertu v ljubljanski Unionski dvorani bodo mojstri spirituala in gospela, New Swing Quartet, zvečer imeli ob svojem polstoletnem delovanju poseben koncert v ljubljanskih Križankah.

Na odru jih bodo spremljali Big band Orkestra Slovenske vojske in zasedba The Mood Swingers, ki so nastopili tudi kot posebni gosti presenečenja v Unionski dvorani. New Swing Quartet je na svoji glasbeni poti sledil tradiciji črnskega in belskega gospela ter spirituala, občasno začinjenega z elementi jazza. Nastopili bodo v postavi, ki deluje vse od leta 1988: Dare Hering, Oto Pestner, Tomaž Kozlevčar in Marijan Petan.

...
...


Dan kasneje pa so bo s posebnim koncertom predstavil tudi Oto Pestner, ki prav tako praznuje pol stoletja pevske kariere. S prijatelji bo ob spremljavi Big band Orkestra Slovenske vojske pripravil pregled svoje bogate in ustvarjalne glasbene poti.
Oto Pestner je svoje prve posnetke naredil že pri dvanajstih letih, s petnajstimi leti je s pesmijo Trideset let zmagal na Slovenski popevki. Posnel je že več kot 40 samostojnih albumov. Redno je sodeloval in pobiral nagrade na Slovenski popevki (Mati, bodiva prijatelja, Tvoje solze, Vrača se pomlad), festivalu Opatija (Šepet poletnih trav), pa tudi na Veseli jeseni kot član New Swing Quarteta in Melodijah morja in sonca.

Komentarji: