Jazzinty v Novem mestu

Novo mesto, od danes do sobote, 18. avgusta.
Fotografija: Utrinek z lanske izdaje Jazzintyja. FOTO: Davorin Pavlenič
Odpri galerijo
Utrinek z lanske izdaje Jazzintyja. FOTO: Davorin Pavlenič

Med 13. in 18. avgustom bo v Novem mestu potekala 19. mednarodna poletna glasbena delavnica in jazz festival Jazzinty. Kar sto mladih glasbenikov iz Evrope, ZDA in drugih celin se bo teden dni izobraževalo pod vodstvom desetih mednarodnih mentorjev.

Delavnico bo spremljal butični poletni jazz festival, ki bo na različnih lokacijah mestnega jedra ponudil koncerte izbranih slovenskih in tujih izvajalcev. Spremljevalni del programa vključuje novo kategorijo Open Space, ki bo Galerijo Simulaker spremenila v interaktivni prostor za kreativne solo performanse, dosegljive tudi na socialnih omrežjih. Tradicionalne jam sessione so spremenili v sklop Igrišča, ki ponuja kreativnejši pristop do nastopanja v živo.

Novost letošnjega festivala pa bo tudi predstavitev treh različnih projektov istega avtorja, starega do 25 let. Letos se bo predstavil ljubljanski pianist Miha Gantar, ki bo od ponedeljka do srede igral avtorsko glasbo v treh različnih zasedbah. Uvodni nastop bo izvedel nocoj ob 20. uri v LokalPatriotu v zasedbi z Gašperjem Livkom (kontrabas), Luko Matićem (bobni).

Uro za tem bo sledil koncert Žana Tetičkoviča in The New Standards Tria v zasedbi Žan Tetičkovič (bobni in kompozicija), Marko Črnčec (klavir), Myles Sloniker (kontrabas). V New Yorku živeči bobnar in skladatelj Tetičkovič bo predstavil najnovejši projekt A Love Lane Nocturne.

Komentarji: