Ne nagrade in ne glasba, nesporna kraljica večera je bila Jennifer Lopez (FOTO in VIDEO)

Nagrade, ki slavijo vizualno, so minile v znamenju Jennifer Lopez. Nekaj pozornosti je uspelo pritegniti tudi Cardi B in Madonni. 
Fotografija: Jennifer Lopez je dobila nagrado za življenjsko delo. FOTO: Lucas Jackson/Reuters
Odpri galerijo
Jennifer Lopez je dobila nagrado za življenjsko delo. FOTO: Lucas Jackson/Reuters

Za nagrade, ki jih podeljuje MTV, nikoli ni bilo značilno, da se posvečajo predvsem glasbi. Že od njihovega začetka se je rado izpostavljalo, da imajo v svojem imenu nagrade besedo video (Video Music Awards), kar je jasno dalo vedeti, da je na prvem mestu to, kar vidimo. In z leti se bistvo nagrad ni spremenilo. Spremenila se je vloga MTV v glasbenem svetu, saj je televizija doživela premik od videospotov k resničnostnim oddajam, a vseeno je MTV ohranil močno vlogo v popkulturi. In če hočete videti, kdo je pri mladih priljubljen, so te nagrade še vedno ene boljših pokazateljev.



Med tistimi, ki se jih z včerajšnje podelitve največkrat omenja, je pevka Jennifer Lopez. Ta je aktualna že toliko let, da je z njo odrasla generacija, ki ima zdaj svoje otroke. In MTV jo je za to nagradil – dobila je njihovo različico nagrade za življenjsko delo. In če ne bi bila že zaradi tega v središču pozornosti, je za to, da so bili soji žarometov usmerjeni večinoma v njo, poskrbela tudi sama. Na nagradah jo je spremljal Alex Rodriguez, s katerim sta zaradi svoje ljubezni vedno znova na naslovnicah rumenih revij. Delujeta res zaljubljeno, na nagradah pa so ju spremljali tudi otroci (Jennifer ima dva iz zakona z Markom Anthonyjem, Alex pa dva z nekdanjo ženo Cynthio Rodriguez). In ta družinska idila sodobne različice Bradyjevih je bila zmagovalna kombinacija, ki je poskrbela, da se po nagradah govori predvsem o Jennifer. 



Pri E! online so sicer izpostavili, da so letos nagrade delovale, kot da bi bil dan pripelji otroka v službo. Številni glasbeniki so svoje otroke ponosno pokazali fotografom in jih predstavili drugim zvezdam. Zdelo se je, da bo med tistimi, ki otrok ne skrivajo, tudi najbolj vroča raperka ta hip Cardi B. Ta je pred kratkim rodila, a fotografije otroka še ni objavila na instagramu. Ko se je na odru pojavila s »štručko«, je završalo, a nato se je izkazalo, da ima v odeji zavito MTV nagrado, in ne svojega potomca. Odzivi na potezo so bili mešani.

Med izstopajočimi trenutki večera je bil tudi nastop Logica, ki je med izvedbo svoje pesmi z Ryanom Tedderjem na oder povabil priseljence družine. Otroci in njihovi starši so bili oblečeni v majice z napisi Vsi smo ljudje. V sporočilu za javnost je glasbenik pojasnil, da gre za izraz nestrinjanja s Trumpovo politiko ločevanja otrok od staršev.



Za nekaj razburjenja pa je poskrbela Madonna. Zaupana ji je bila naloga, da se pokloni spominu na pokojno Aretho Franklin. Kraljica popa se je kraljici soula zahvalila tako, da je povedala zgodbo o svojih glasbenih začetkih. Povedala je, da je ravno s svojo izvedbo Arethine pesmi (You make me feel like) A natural woman prepričala dva francoska producenta, ki sta ji dala možnost, in tako se je začela njena kariera. A na twitterju so se hitro začeli množiti komentarji, da je Madonna preveč govorila o sebi in premalo o Arethi. Kritikom je bilo mnogo bolj všeč posvetilo raperja Travisa Scotta, ki je med nastopom preprosto dejal: »Počivaj v miru.«

Kaj pa nagrade in nagrajenci? Kdo je dobil kaj, bo zelo hitro pozabljeno. Dlje se bodo obdržale dobre in slabe modne izbire (ogledate si jih lahko v zgornji fotogaleriji), a še te ne tako dolgo, da bi se nam trajno vtisnile v spomin. Podobno lahko rečemo tudi, ko pogledamo seznam nominiranih in nagrajencev. Pošteno se bodo morali potruditi, da ne bodo do naslednjih nagrad že pozabljeni.




 

Preberite še:

Komentarji: