Peter Bence na 66. Ljubljana Festivalu

Kongresni trg v Ljubljani. Koncert nocoj ob 21. uri.
Fotografija: Peter Bence je postal globalna spletna atrakcija s strastnim udarnim igranjem priredb skladb Michaela Jacksona, zasedbe Queen ali avstralske zvezdnice Sie. FOTO: Simone Di Luca
Odpri galerijo
Peter Bence je postal globalna spletna atrakcija s strastnim udarnim igranjem priredb skladb Michaela Jacksona, zasedbe Queen ali avstralske zvezdnice Sie. FOTO: Simone Di Luca

Virtuozni 26-letni madžarski pianist Peter Bence se po februarju, ko je razprodal koncert v Cankarjevem domu, vrača v Ljubljano. Tokrat na Kongresni trg, kjer se bo ob 21. uri predstavil v okviru 66. Ljubljana Festivala.

Donedavni Guinnessov hitrostni rekorder na klavirski tastaturi je postal globalna spletna atrakcija s strastnim udarnim igranjem priredb skladb Michaela Jacksona, zasedbe Queen ali avstralske zvezdnice Sie. Klavir mu je bil »igrača«, že ko je bil star dve leti, zatem ga je študiral doma na Madžarskem in na znameniti akademiji Berklee v Bostonu, zdaj pa mu služi tudi kot, denimo, tolkalo.
 

951 dotikov tipk v minuti


Na družbenih omrežjih je dosegel že več kot 250 milijonov ogledov in tudi v živo razprodal koncerte po vsem svetu. Zadnji videospot za njegovo priredbo zimzelene Africe skupine Toto je, denimo, na youtubu imel že več kot dva milijona ogledov.

Pianist, ki se je leta 2012 v Guinnessovo knjigo rekordov vpisal, ko se je v eni minuti 765-krat dotaknil tipk, šele lani ga je z 824 dotiki presegel Portugalec Domingos-Antonio Gomes, sam pa je za svoj neuradni osebni rekord že pred leti navedel številko 951, se v Sloveniji to poletje ne oglaša zadnjič. 18. avgusta je napovedan še njegov koncert v Kopru.

Komentarji: