Svetovni praznik glasbe

Danes bo veliko uličnih koncertov v več kot 120 državah in več kot 400 mestih.
Fotografija: Dan uličnih koncertov
Foto Blaž Lah
Odpri galerijo
Dan uličnih koncertov Foto Blaž Lah

Od leta 1981 se v vse več mestih po svetu na najdaljši dan v letu praznuje svetovni dan glasbe z brezplačnimi uličnimi koncerti. Tudi letos se bo Slovenija pridružila svetovni iniciativi Fête de la musique, ki na isti dan poteka v več kot 120 državah in več kot 400 mestih. Praznik glasbe bo letos potekal v štirih slovenskih mestih, v Ljubljani, Mariboru, Murski Soboti in Piranu z okolico. 

Po različnih obmorskih kotičkih bodo potekali raznovrstni glasbeni dogodki in vam z blagozvočjem polepšali dan. V Murski Soboti Praznik glasbe prireja Mladinski informativni in kulturni klub Murska Sobota. Na MIKK-ovi terasi bodo odmevali sproščeni zvoki elektronske glasbe. V Mariboru se bo praznovalo pred novo mariborsko študentsko pridobitvijo Pisarno Kluba mariborskih študentov, pri Ventrinskem dvoru in na živahni Poštni ulici. Pestro bo spet v Ljubljani, kjer bo obilo glasbenih dogodkov vseh žanrov in vseh generacij glasbenikov. 
Tami-T je atraktivna švedska pevka<br />
Foto Arhiv organizatorja
Tami-T je atraktivna švedska pevka
Foto Arhiv organizatorja

Tako bo med drugim na Tromostovju v večernih urah koncert Godalnega kvarteta Dissonance. Finale pa bo na Mestnem trgu, kjer bo nastopila Tami T, švedska glasbenica, ki je najbolj znana po svoji pesmi I Never Loved This Hard This Fast Before. Podrobnosti o programu Praznika glasbe in glasbenih izvajalcih so na spletni strani www.praznikglasbe.si.

Komentarji: