Večer bluesa z Zdenko Kovačiček

Jutri bo nastopila v ljubljanski kavarni Slamič.
Fotografija: Zdenka Kovačiček ima značilen vokal.
Odpri galerijo
Zdenka Kovačiček ima značilen vokal.

Zdenka Kovačiček velja na Hrvaškem za eno najpomembnejših glasbenih osebnosti, dobro jo poznajo tudi na širšem območju nekdanje skupne države. Glasbeno kariero je začela pri trinajstih letih v duu Hani, se nato odpravila v svet in nastopala po najrazličnejših klubih.

Pela je z znanimi glasbeniki z vsega sveta. Kmalu se je zaljubila v jazz, blues in soul. Stilsko je bila vedno široka, tako je med drugim sodelovala tudi s težkometalnim triom Nirvana. Njihova največja uspešnica je bila skladba Klik tema broj 1, s katero so osvojili občinstvo na Boom festivalu leta 1973 v Ljubljani.

Že kot deklica, pri petih letih, je nastopala v gledališču. Pozneje se je občasno vračala na gledališke deske, vendar je gledališko žilico izživljala tudi z glasbenimi nastopi. Zadnje čase je občinstvo doma in v tujini navduševala z glasbeno-gledališko predstavo, biografijo znamenite ameriške pevke Janis Joplin, ki je bila njena velika vzornica.
Od leta 2016 Kovačičkova sodeluje z osemčlansko zasedbo Greenhouse Blues Band, s katero bo jutri zvečer v kavarni Slamič izvedla zimzelene melodije, kot so Is You Is, Georgia On My Mind, Let The Good Times Roll, Allright OK, svoje uspešnice Žena za sva vremena, Vrati se u moje dane, Mali crni brat in tudi izbrane pesmi Janis Joplin.

Komentarji: