Jackie Chan napoveduje izid nove avtobiografije

Zvezdnik akcijskih filmov je že leta 1998 izdal knjgo spominov, a jih ima dovolj za novo.
Fotografija: Knjiga spominov Jackieja Chana z naslovom Never Grow Up (Nikoli ne odrasti) bo sledila prvi I Am Jackie Chan: My Life in Action (Sem Jackie Chan: Moje življenje v akciji). FOTO: Promocijsko gradivo
Odpri galerijo
Knjiga spominov Jackieja Chana z naslovom Never Grow Up (Nikoli ne odrasti) bo sledila prvi I Am Jackie Chan: My Life in Action (Sem Jackie Chan: Moje življenje v akciji). FOTO: Promocijsko gradivo

Danes 64-letni zvezdnik akcijskih filmov hongkonškega rodu Jackie Chan napoveduje izid svojih spominov. Knjiga bo novembra izšla pri newyorški založbi Gallery Books.

Njen naslov bo Never Grow Up (Nikoli ne odrasti), v njej pa napoveduje mariskaj, od spominov na mlade dni in študij na kitajski dramski akademiji, ko se je imenoval še Chan Kong-sang, prek snemanja uspešnic v Hong Kongu in Hollywoodu, in težav, ki jih je imel v vlogi družinskega človeka, do številnih izkušenj na meji življenja in smrti pred filmskimi kamerami in izza njih.

Ambasador Unicefa s polomljenimi kostmi
 

Chanu, ki se je uveljavil tudi kot režiser, scenarist, producent in celo pevec, je filmska akcija prinesla zlom lobanje in vretenca, izbite zobe in še marsikaj – dejstvo, da pri snemanju ni uporabljal kaskaderjev, promovira celo plakat s »katalogom« njegovih poškodb  –, med zvezdniki sedme umetnosti pa ostaja eden največjih zaslužkarjev – po Forbesu z lani prisluženimi 49 milijoni dolarjev na petem mestu – in istočasno eden največjih donatorjev v človekoljubne namene. Igral je v več kot 150 filmih, predlani pa prejel častnega oskarja. Deluje tudi kot ambasador Unicefa.

Njegovi knjižni spomini bodo že drugi, ki jih bo poslal med občudovalce na Zahodu. Že leta 1998 je namreč izdal knjgo I Am Jackie Chan: My Life in Action (Sem Jackie Chan: Moje življenje v akciji).
 

Komentarji: