Novi odbor Prešernovega sklada

Septembra se bo iztekel štiriletni mandat dosedanjega upravnega odbora.
Fotografija: Vlada je razrešila Staša Ravterja kot člana sveta Jaka in kot nadomestnega člana imenovala specialista revizije Sebastjana Eržena. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Odpri galerijo
Vlada je razrešila Staša Ravterja kot člana sveta Jaka in kot nadomestnega člana imenovala specialista revizije Sebastjana Eržena. FOTO: Uroš Hočevar/Delo

Vlada je včeraj DZ predlagala imenovanje novih članov v upravni odbor Prešernovega sklada. Dosedanjemu upravnemu odboru se bo štiriletni mandat iztekel septembra.Obenem je imenovala nadomestnega člana sveta Javne agencije za knjigo RS (Jak), so po seji sporočili iz urada vlade za komuniciranje.

Vlada je DZ predlagala, naj upravni odbor Prešernovega sklada imenuje v sestavi Igor Grdina, Janko Kos, Mateja Komel Snoj, Sonja Weiss, Jurij Paljk, Bernarda Fink, Lovrenc Blaž Arnič, Jožef Muhovič, Robert Simonišek, Ženja Leiler Kos, Jože Možina, Marko Cotič, Katarina Klančnik Kocutar, Rok Andres in Barbra Drnač.

Upravni odbor Prešernovega sklada sestavlja 15 članic in članov, ki jih na predlog vlade imenuje DZ iz vrst kulturnih ustvarjalcev ter uglednih strokovnjakov s področja kulture. Mandat članov traja štiri leta in začne teči z dnem imenovanja.

Ker se bo dosedanjemu upravnemu odboru septembra iztekel mandat, je ministrstvo za kulturo na podlagi zakona o Prešernovi nagradi objavilo javni poziv za predlaganje kandidatov. Zaključil se je 4. maja, prispelo pa je 20 predlogov, piše v sporočilu za javnost.

Obenem je vlada razrešila Staša Ravterja kot člana sveta Jaka in kot nadomestnega člana imenovala specialista revizije Sebastjana Eržena.

Preberite še:

Komentarji: