Pogovor mladih avtorjev in literarnih kritikov

Delo v sodelovanju s pisarno mesta literature pripravlja rubriko Mlado pero, v kateri spodbujamo in predstavljamo mlade literarne ustvarjalce.
Fotografija: V rubriki Mlado pero so se v zadnjih dveh mesecih predstavili Benjamin Zajc, Tajda Lipicer, Neža Kokol in Urša Majcen. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Odpri galerijo
V rubriki Mlado pero so se v zadnjih dveh mesecih predstavili Benjamin Zajc, Tajda Lipicer, Neža Kokol in Urša Majcen. FOTO: Voranc Vogel/Delo

V rubriki Mlado pero v sodelovanju s pisarno Ljubljane, Unescovega mesta literature vsak mesec predstavljamo mlade avtorje in literarne kritike, dajemo prostor za razmislek o literaturi mlajših generacij in spodbujamo njeno prisotnost v slovenski publicistiki. V rubriki so se v zadnjih dveh mesecih predstavili gledališki ustvarjalec Benjamin Zajc, dramaturginja, dramatičarka in kritičarka Tajda Lipicer, kritičarka Neža Kokol ter pesnica, dramatičarka, scenaristka in dramaturginja Urša Majcen.

image_alt
Urša Majcen: Rekli so, da bom rodila svet


Pogovor z mladimi avtorji (o njihovem delu in pisateljskih začetkih, slovenski mladi literaturi, sistemskih prednostih in preprekah, pa o delu z uredniki in sodelovanju s kritiki) je usmerjal Andrej Hočevar, sodelavec pisarne mesta literature, sicer pa urednik pri Založbi Goga in nekdanji urednik zbirke Prišleki in spletnega medija www.ludliteratura.

Pogovor je potekal v živo prek zooma, spremljali pa ste ga lahko tudi prek facebook strani mesta literature. Ogledate si ga lahko tudi na spodnji povezavi:





image_alt
Benjamin Zajc: Pravica prihaja počasi, a vselej pride

Preberite še:

Komentarji: