Večernica v roke Sebastijana Preglja

Nagrado za mladinsko in otroško literaturo bodo podelili prihodnji petek na Očesu besede.
Fotografija: Sebastijan Pregelj navdušuje mlade in stare bralce. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Odpri galerijo
Sebastijan Pregelj navdušuje mlade in stare bralce. FOTO: Voranc Vogel/Delo

Že 25. večernico dobi Sebastijan Pregelj, nagrado časnika Večer za mladinsko književnost bo prejel naslednji petek v Murski Soboti v okviru prireditve Oko besede.

image_alt
Dramski konflikti na božični večerji


Žirijo večernice tokrat sestavljajo predsednica Dragica Haramija, Melita Forstnerič Hajnšek, Darka Tancer Kajnih, Alenka Urh in Barbara Zorman. Letošnji nagrajenec si je priznanje prislužil za knjigo Vrnitev, ki jo je ilustriral Jure Engelsberger, izšla pa je pri založbi Miš. Gre za eno sedmih knjig iz serije Zgodbe s konca kamene dobe, ki je začela izhajati leta 2016. Uvrstimo jo lahko v žanr daljše mladinske proze z zgodovinskimi motivi.

Preostali letošnji nominiranci so Barbara Gregorič Gorenc za Negotove pesmi (Mladinska knjiga), Borut Gombač za Skrivnost lebdeče knjige (Litera), Simona Semenič za Skrivno društvo KRVZ (Mladinska knjiga) in Damijan Šinigoj za Kjer veter spi (Miš) – za to knjigo je že prejel nagrado desetnica, ki jo podeljuje mladinska sekcija Društva slovenskih pisateljev. Lani je večernico dobil Andrej Rozman - Roza za knjigo Rimuzine in črkolazen.

Preberite še:

Komentarji: