Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Oder

Ana Desetnica v Ljubljani

Več prizorišč po Ljubljani. Od danes do sobote, 7. julija.
Utrinek z lanske Ane Desetnice. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Utrinek z lanske Ane Desetnice. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
V. U.
4. 7. 2018 | 05:00
1:47
Tradicionalni vseslovenski popotniški festival uličnega gledališča v organizaciji Gledališča Ane Monro, ki je v minulih dneh zajel Maribor, Krško, Kranj, Novo Gorico in Ilirsko Bistrico, pričakujejo pa ga tudi v Šoštanju, Novem mestu, Sežani, Celju, Škofji Loki in Ankaranu, bo od danes do sobote z osrednjim programom zajel Ljubljano.

Na 21. izdaji mednarodnega festivala znova napovedujejo dogajanje na številnih prizoriščih, pri čemer so se organizatorji v prestolnici letos soočili tudi s kako razkopano cesto, kar jih je privedlo do mota Danes še gradbišče, jutri že gledališče. Zaradi del in zapore Slovenske ceste bodo predstave potekale na novih prizoriščih.
 

Več kot sto umetnikov


V zgoščenem programu predstav, ki se bodo dnevno začele med 18. uro in 22.30, napovedujejo več kot sto uličnih umetnikov iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Litve, Francije, Italije, Avstrije, Nemčije, Ukrajine, Rusije, Kolumbije, Nizozemske, Grčije, Velike Britanije, Belgije, Brazilije, ZDA in Španije. Organizatorji po lanskem sodelovanju nadaljujejo izmenjavo umetnikov s partnerskim festivalom Nord nach West iz Nemčije, povezali so se tudi z italijanskim festivalom Aprodi.

Koncept celote odraža naslov Mesto, moja dnevna soba, ki vabi k druženju na prostem in seveda ogledu gledaliških, cirkuških ter plesnih predstav, živih kipov, performansov, eksperimentalnih projektov, instalacij in delavnic.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine