Drama festival

Festival v ljubljanski Drami bo do 31. maja ponudil vrsto domačih in tujih gledaliških dogodkov, pogovornih večerov in dva koncerta.
Fotografija: Prizor s predstave Grobnica za Borisa Davidoviča, ki bo na programu danes ob 19. uri. FOTO: Srđan Doroški
Odpri galerijo
Prizor s predstave Grobnica za Borisa Davidoviča, ki bo na programu danes ob 19. uri. FOTO: Srđan Doroški

V ljubljanski Drami bodo sezono zaokrožili s petim Drama festivalom, ki bo med 26. in 31. majem ponudil vrsto domačih in tujih gledaliških dogodkov, pogovornih večerov in dva koncerta.

Letošnji festival posvečajo Jerneju Šugmanu, izjemnemu igralcu in umetniku, ki je tri desetletja sooblikoval slovenski in mednarodni kulturni prostor, in bo, kot pravijo organizatorji, za vedno ostal nepozaben član dramske družine.

Nekdanjemu kolegu v poklon se bo na odrih Drame zvrstilo devet uprizoritev, med njimi dve premieri: danes bodo krstno uprizorili predstavo Deklica s strunami v režiji makedonskega režiserja Marjana Nečaka, v četrtek, 31. 5., pa še odrsko izpoved Polone Vetrih Ne pozabite na rože v režiji Ivane Djilas.
 

Niz gostujočih produkcij


Poleg slovenskih narodnih gledališč iz Maribora in Nove Gorice so na festivalski program uvrstili še gostujoče madžarsko gledališče Újvidéki Színház/Novosadsko pozorište s predstavo Grobnica za Borisa Davidoviča (26. 5.). Jutri bo Zagrebačko kazalište mladih izvedlo predstavo Tit Andronik.

Ponedeljek bo rezerviran za Kraljevsko pozorište Zetski dom s Cetinja in predstavo Psica, v četrtek, 31. 5., pa bodo gostili odmevno beograjsko koprodukcijo Nebeško kraljestvo Narodnega pozorišta in Bitef teatra v režiji Jerneja Lorencija. Gledališke predstave dopolnjujejo pogovori, festival pa bo v četrtek sklenil koncert glasbene zasedbe Čompe.

Komentarji: