Dnevna soba z begunci iz Slovenije potuje v Tate Modern

Društvo Terra Vera bo v Londonu predstavilo projekt ustvarjalnih srečanj med begunci in lokalnimi ustvarjalci.
Fotografija: Dnevna soba z Dragico Čadež. FOTO: Arhiv Društva Terra Vera
Odpri galerijo
Dnevna soba z Dragico Čadež. FOTO: Arhiv Društva Terra Vera

V londonski galeriji Tate Modern bo med 21. in 27. majem v organizaciji Counterpoints Arts potekala platforma Who are we?, na kateri se bo kot eden izmed redkih tujih gostov predstavilo tudi Društvo za trajnostni razvoj Terra Vera s projektom Dnevna soba – prostor ustvarjalnih srečanj med begunci in lokalnimi ustvarjalci.

Kot so sporočili iz omenjenega društva, gre pri projektu za konceptualno izpopolnjeni prenos razstave izdelkov, ki so jih begunci izdelali s slovenskimi umetniki in oblikovalci v letu 2017 in je bila oktobra istega leta predstavljena kot spremljajoči dogodek v kontekstu bienala industrijskega oblikovanja BIO 25.
 

Kdo s(m)o?


Med sodelujočimi ustvarjalci so Samira Kentrić, Dragica Čadež, Martina Obid, Elena Fajt, Marija Jenko, študentje oblikovanja tekstilij in oblačil na Naravoslovnotehniški fakulteti in društvo Prostor Vmes skupaj s Palmasom Ngenom, Erfanom Mohsenijem, Amjadom Al-Achkarjem, Moutazem Baro, Rojin Mohammad in drugimi.

Who Are We? je brezplačen šestdnevni dogodek, na katerem se bodo udeleženci s področja sodobne umetnosti, filma, fotografije, oblikovanja, arhitekture, govorjene in pisane besede ter žive umetnosti spraševali, kdo s(m)o. Skozi umetnost bodo preizpraševali identiteto, pripadnost, priseljevanje in državljanstvo. Raziskujejo ekološka vprašanja ter transformativno moč umetnosti in pop kulture.

Za projektom poleg Counterpoints Arts stojijo še Loughborough University, The Open University in Stance Podcast.

Komentarji: