Na gradbišču novega krožišča v Bitnjah od jutri možni zastoji

Promet na glavni cesti Kranj–Škofja Loka bo mimo delovišča potekal izmenično enosmerno in bo urejen semaforsko.

Objavljeno
19. junij 2019 13.29
Posodobljeno
19. junij 2019 13.39
Doslej je promet na delovišču potekal brez posebnosti. FOTO: Janez Porenta
Kranj – Eden od glavnih letošnjih posegov v prometno infrastrukturo v mestni občini Kranj je tudi takoj po velikonočnih praznikih začeta gradnja novega krožišča v Bitnjah, ki je v prvih dveh mesecih potekala nemoteno in ni povzročala prometnih nevšečnosti. Promet je namreč potekal dvosmerno, zaprt je bil le krak križišča proti Stražišču.


Konec prve faze del


Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, pa se po končanju gradbenih del na severnem delu z nadaljevalno fazo predvidoma jutri, 20. junija, obeta sprememba prometnega režima na delovišču krožišča v Bitnjah. Promet na glavni cesti bo mimo delovišča potekal izmenično enosmerno in bo urejen semaforsko.


Dela do septembra


Ker je cesta med Kranjem in Škofjo Loko zelo prometna, je vsaj ob konicah pričakovati zastoje. Ponovno bo mogoč promet proti Stražišču, ki je bil v prvi fazi močno omejen, medtem ko izvoz iz Stražišča na glavno cesto še ne bo urejen. Krožišče v Bitnjah naj bi bilo sicer po načrtih zgrajeno do letošnjega septembra, vrednost investicije pa je nekaj več kot pol milijona evrov.