Evropski denar za ureditev Poljanske ceste

Znana ljubljanska cesta z bogato zgodovino bo po spremembi postala veliko varnejša, predvsem za kolesarje
Fotografija: Poljanska cesta bo postala veliko lepša in predvsem varnejša za kolesarje. FOTO Janez Petkovšek
Odpri galerijo
Poljanska cesta bo postala veliko lepša in predvsem varnejša za kolesarje. FOTO Janez Petkovšek

Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o finančni podpori za projekt »Celostna ureditev Poljanske ceste«, ki bo spodbudila nemotorizirani promet v Ljubljani, so sporočili z vlade.

Za izvedbo projekta bo sicer namenjenih nekaj več kot 2,8 milijona evrov. Dobra vest za mesto je, da bo Evropski sklad za regionalni razvoj v obnovo namenil nekaj več kot 957.000 evrov.

Zagotovo se bodo z obnovo Poljanske ceste zadeve zelo izboljšale. Predvsem varnost udeležencev v cestnem prometu, povečala se bo pretočnost kolesarskih vpadnic v mesto, kar bo verjetno še več meščanov prepričalo, da se bodo v središče mesta vozili s kolesom,  posledično pa bo to pomagalo ustvariti povezano in pregledno mrežo odprtih kolesarskih stez visoke kakovosti na celotnem območju Mestne občine Ljubljana.

Ohranili se bodo in dodatno urejeni bodo tudi naravni elemente javnega prostora, kar bo prispevalo k še boljši turistično ponudbi v prestolnici. Kot menijo v vladi bo ključnega pomena za projekt  predvsem zagotavljanje ustreznih in primernih kolesarskih in  površin, ki bodo namenjene pešcem, vse pa bo prispevalo k razvoju trajnostne mobilnosti.

To bo vsekakor imelo vpliv tudi  na izboljšanje kakovosti zraka v Ljubljani,  po funkciji različni deli mesta bodo še bolj povezani, izboljšala se bo  kakovost življenjskega prostora v urbanem območju, prav tako tudi splošna  prometna varnost. 

Ko bo končan se bo tudi zaradi tega projekta vsekakor povečala privlačnost omenjenega prostora tako za meščane kot tudi za obiskovalce mesta.

 

Komentarji: