Malo novih predsednikov svetov

Lista Zorana Jankovića s petnajstimi predsedniki svetov četrtnih skupnosti
Fotografija: V domu krajanov Dravlje je sedež tamkajšnje četrtne skupnosti FOTO Tomi Lombar
Odpri galerijo
V domu krajanov Dravlje je sedež tamkajšnje četrtne skupnosti FOTO Tomi Lombar

Lista Zorana Jankovića ima v novem mandatu kar v petnajstih četrtnih skupnostih od skupaj sedemnajstih ljubljanskih svoje predsednice in predsednike svetov četrtnih skupnosti. Še več, kar dvanajst jih je predsedniške funkcije opravljalo tudi v prejšnjem mandatu.

Županova lista LZJ je sicer dobila največ mandatov v vseh sedemnajstih četrtnih skupnostih, na drugem mestu pa je tako kot v mestnem svetu tudi v četrtnih skupnostih Slovenska demokratska stranka SDS. LZJ ima udobno večino glasov v štirih četrtnih skupnostih (Golovec, Jarše, Moste in Trnovo), večino enega mandata pa ima v petih četrtnih skupnostih (Polje, Rožnik, Rudnik, Šiška in Vič). En glas premalo za absolutno večino ima LZJ v šestih četrtnih skupnostih (Bežigrad, Center, Dravlje, Posavje, Sostro in Šmarna gora), najmanj, šest od petnajstih svetnikov, pa ima v četrtnih skupnostih Črnuče in Šentvid.

Z drugih list prihajata tako le dva predsednika ljubljanskih četrtnih skupnosti: Jožef Horvat iz NSi (Nova Slovenija - Krščanski demokrati) bo predsedoval v Črnučah, Igor Koprivnikar iz SLS (Slovenska ljudska stranka) pa v Sostrem. V Šentvidu, kjer je LZJ najšibkejša, je bil novi predsednik sveta Damijan Volavšek vendarle izvoljen na županovi listi.

Med predsedniki svetov z liste LZJ sta novinca Stanko Furlan za Bežigradom (prejšnja predsednica Tadeja Vengar ni kandidirala) in Igor Bole v Mostah (ki je nasledil Stanislavo Marijo Ferenčak Marin, ki je bila na tokratnih volitvah zadnja, sedemnajsta, na listi LZJ). Predsedniki svetov četrtnih skupnosti – vsi z LZJ – pa ostajajo Mateja Špan v Centru, Marko Zibelnik v Dravljah, Aleš Dakić v ČS Golovec, Bojan Hajdinjak v Jaršah, Anton Podobnik v Polju, Amir Crnojević v ČS Posavje, Aleš Jenko v ČS Rožnik, Katarina Juvanc Šinkovec na Rudniku, Darja Zajc v Šiški, Primož Burgar v ČS Šmarna gora in Danilo Šarić na Viču. Anton Podobnik in Danilo Šarić bosta še naprej tudi mestna svetnika.

Komentarji: