V Ljubljani podražili vodo

S prvim marcem za 0,61 evra višje položnice za vodo.
Fotografija: FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Odpri galerijo
FOTO: Uroš Hočevar/Delo

Družbeniki Javnega holdinga Ljubljana so na današnji seji sklenili, da bodo s prvim marcem podražili vodo v Ljubljani. Za uporabnike v večstanovanjskih objektih bodo položnice višje za 31 centov, v enodružinskih hišah za 13 centov, v povprečju pa bodo položnice višje za 61 centov. 
 
V sporočilu za javnost so zapisali, da so se družbeniki ljubljanskega holdinga (gre za župane Mestne občine Ljubljana in primestnih občin Brezovica, Medvode, Dobrova - Polhov Gradec, Škofljica, Dol pri Ljubljani in Horjul) na seji sveta ustanoviteljev seznanili in potrdili elaborat o oblikovanju cen storitev obveznih občinskih gospodarskih javnih služb preskrbe s pitno vodo ter odvajanja in čiščenja komunalne in padavinske odpadne vode družbe Voka Snaga za letos.

FOTO: Uroš Hočevar/Delo
FOTO: Uroš Hočevar/Delo


Najvišja podražitev v blokih


»Predračunske cene se po posameznih postavkah spreminjajo. Tako se znesek storitev odvajanja in čiščenja odpadne vode zniža, znesek storitev preskrbe s pitno vodo se nekoliko zviša, skupni učinek na položnico pa znaša 0,6 odstotka,« so sporočili iz MOL.

Povprečna položnica za preskrbo s pitno vodo in ravnanjem z odpadno vodo se bo za uporabnike v enodružinskih hišah v povprečju zvišala za 0,13 evra, in sicer z zdajšnjih 21,83 evra na 21,96 evra. Za uporabnike v večstanovanjskih enotah pa bodo položnice v povprečju višje za 0,31 evra, in sicer z zdajšnjih 14,80 evra na 15,11 evra. Cene bodo začele veljati že s prvim marcem. 


Holding in družbe v skupini lani z dobičkom


Družbeniki so se seznanili tudi z lanskimi nerevidiranimi računovodskimi rezultati Javnega holdinga Ljubljana in družb v skupini. Vse družbe v skupini, torej Energetika Ljubljana, Voka Snaga in LPP, so zadnje poslovno leto zaključile pozitivno. Matična družba Javni holding Ljubljana je poslovno leto 2019 sklenila z dobičkom v višini 776.000 evrov, Voka Snaga v višini dobrega milijona evrov, Energetika Ljubljana je ustvarila skromni dobiček v višini 217.000 evrov, LPP pa 266.000 evrov dobička.

Komentarji: